Αρχική Ειδήσεις Nova:Συνεργασία με Aegean Rebreath για προστασία των ελληνικών θαλασσών

Nova:Συνεργασία με Aegean Rebreath για προστασία των ελληνικών θαλασσών

Σε στοχευμένες δράσεις καθαρισμού θαλασσών σε Γύθειο, Μονεμβασιά, Αμοργό, Κέρκυρα προχωράει η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών.

0
nova
Διαφήμιση

Σε συνεργασία με την Aegean Rebreath η Nova αναλαμβάνει δράση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, με στόχο την απορρύπανση των βυθών που να προάγει την προστασία της βιοποικιλότητας.

Το Αιγαίο υποφέρει από αλόγιστη εναπόθεση απορριμμάτων στη θάλασσα και είναι επείγουσα η ανάγκη για απορρύπανση των βυθών που να προάγει την προστασία της βιοποικιλότητας. Το πρόβλημα της ρύπανσης του θαλάσσιου οικοσυστήματος απαιτεί έναν ολοκληρωμένο και βιώσιμο τρόπο.  Η Nova, μαζί με την Aegean Rebreath, προχωρά σε στοχευμένες δράσεις καθαρισμού στο Γύθειο και τη Μονεμβασιά τον Ιούνιο, στην Αμοργό το Σεπτέμβρη και στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο, ώστε να καθαριστεί ο βυθός και να ξαναζωντανέψουν οι θάλασσες και οι ακτές.

Ο Γιώργος Σαρελάκος, Πρόεδρος της Aegean Rebreath, επισήμανε: «Η θαλάσσια ρύπανση συνιστά ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί ολιστικές παρεμβάσεις και την ενεργοποίηση του συνόλου των εταίρων. Η συνεργασία μας με τη Nova αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της συνεργασίας της κοινωνίας των πολιτών με τον ιδιωτικό τομέα με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη πρακτικών σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας. Διότι η ρύπανση αφορά όλους μας και δεν εξαιρεί όποια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

nova1

Οι δράσεις της Nova σε συνεργασία με την Aegean Rebreath περιλαμβάνουν τη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων από το βυθό, τη θάλασσα και τις ακτές, τη διάθεση των υλικών σε εταιρείες upcycling για την άμεση αξιοποίηση τους σε νέα προϊόντα και τη συνεργασία με εταιρείες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων. Παράλληλα θα υλοποιηθούνε ενημερώσεις και δραστηριότητες με στόχο την κινητοποίηση κα την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων και πολιτών.

«Οι θάλασσες μας είναι μέρος της ταυτότητας μας. Η προστασία τους προεκτείνεται πέρα από την συνετή και ορθολογική χρήση φυσικών πόρων. Είναι υποχρέωση στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στη χώρα μας. Με αίσθηση ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ανακοινώνουμε τη συνεργασία με την Aegean Rebreath για να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης και την αποκατάσταση των βυθών μας.», δήλωσε ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος CEO της  Nova.

 

 

Διαφήμιση