Αρχική Ειδήσεις Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου:Φραστικό επεισόδιο Σακελλαροπούλου-διαδηλωτών στην Καλαμάτα

Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου:Φραστικό επεισόδιο Σακελλαροπούλου-διαδηλωτών στην Καλαμάτα

Ένταση επικράτησε κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην Καλαμάτα όπου μετέβη για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

0
sakellaropoulou
Διαφήμιση
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου την υποδέχθηκαν τοπικοί αξιωματούχοι, προκειμένου να ενημερωθεί για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ενώ συνδιαλέχθηκε και με ομάδα συγκεντρωμένων, που την αποδοκίμασε.

Οι συγκεντρωμένοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση της ΝΔ πως «σκοτώνει» τους πρόσφυγες «στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο», με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντά πως πρόκειται για «σαπιοκάραβα» που τα «φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων που πυροδότησε το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ένας από τους συγκεντρωμένους έκανε λόγο για «τυμβωρυχία» όσον αφορά στις φωτογραφίες της στον φράχτη του Έβρου, με την ίδια να απαντά πως «ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου».

«Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι» είπε σε άλλο σημείο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τους συγκεντρωμένους να απαντούν, εξαγριωμένοι, πως «δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές».

nauagio diasothenews.jpg

Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: Ενεργοποιήθηκε το ειδικό σχέδιο διαχείρισης ανθρωπίνων απωλειών

Το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών ενεργοποίησε το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Τουλάχιστον 79 σοροί μεταναστών έχουν ανασυρθεί έως αυτή τη στιγμή από τη βύθιση αλιευτικού σκάφους νοτιοδυτικά της Πύλου στο οποίο επέβαινε άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός επιβαινόντων. Το σκάφος είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Αιγύπτου και βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, μετά το ναυτικό δυστύχημα που έλαβε χώρα σήμερα 47 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, και στη συνέχεια με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τελευταία φορά είχε τεθεί σε ισχύ το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και στο Μάτι.

Οι φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των θανόντων έχουν προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου, μόλις ολοκληρωθεί το έργο της έρευνας και διάσωσης -το οποίο βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής- να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των θανόντων.

Διαφήμιση