Αρχική Ειδήσεις Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΒΕΑ – HBio 

Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΒΕΑ – HBio 

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιοτεχνολογίας – Hellenic Biocluster (HBio), κυρία Ιωάννα Κούκλη, στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας “Κωνσταντίνος Μίχαλος”.

0
ΕΒΕΑ Hbio
Διαφήμιση

Αντικείμενο του Μνημονίου μεταξύ του Ε.Β.Ε.Α. και του HBio είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και ο προγραμματισμός των συνεργειών  στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, μέσω της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο πλαίσιο του Μνημονίου συμφωνήθηκε τόσο η δυνατότητα φιλοξενίας εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του HBio στον χώρο της Θερμοκοιτίδας «Θ.Ε.Α.» του ΕΒΕΑ, όσο και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα βιοεπιστημών από την πλευρά του HBio στις εταιρίες που είναι εγκατεστημένες στη Θερμοκοιτίδα και η αμοιβαία υποστήριξη διοργανώσεων εκατέρωθεν.Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ Φάνης Ματσόπουλος και Ανδρέας Μπεκυράς.

Η HBio υποστηρίζει και προωθεί το ελληνικό οικοσύστημα των βιοεπιστημών και της υγειονομικής περίθαλψης. “Είμαστε υπερήφανοι που εξυπηρετούμε τα μέλη μας καθώς και τους ενδιαφερόμενους φορείς της διεθνούς κοινότητας συνεργαζόμενοι για την προώθηση της καλής επιστήμης, της εμπορικής συνεργασίας και των ορθών επιχειρηματικών πρακτικών που οδηγούν στην καινοτομία και την καλύτερη υγεία για όλους”,αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. Αξίζει να αναφερθεί οτι το τριήμερο 15-17 Ιουνίου 2023, η HBio διοργανώνει το 3ο HBio Forum.

HBIO 3rdForum2023

Πρόκειται για ένα τριήμερο πρόγραμμα αιχμής με εμπνευσμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο, όλοι ειδικοί στην ανατρεπτική καινοτομία, με στόχο να συνδέσει την παγκόσμια κοινότητα καινοτομίας της βιοτεχνολογίας κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα παρέχονται ευκαιρίες για Β2Β συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και των χορηγών/εκθετών.

ΒΙΟΟΟΟΟΟΟΟ

Το 3ο HBio Forum θα περιλαμβάνει επίσης στοχευμένα πάνελ από εμπειρογνώμονες του κλάδου, μέντορες και επαγγελματίες των βιοεπιστημών για να συζητήσουν καυτά θέματα σχετικά με τις επενδύσεις, όπως η άντληση κεφαλαίων και η επίτευξη επιτυχίας, ενώ θα ακολουθήσει διαγωνισμός Pitching.

Διαφήμιση