Αρχική Τεχνολογία JA Start Up: Φοιτητές γράφουν ιστορία στην καινοτομία

JA Start Up: Φοιτητές γράφουν ιστορία στην καινοτομία

Φοιτητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό JA Start Up εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να γράψουν… ιστορία στην καινοτομία, με εφευρέσεις -εφαρμογές για κινητά και όχι μόνο,που αλλάζουν τις συνήθειές μας! Η πρόκληση είναι εδώ!

0
347245937 259463906739784 7168157745137211179 n
Διαφήμιση

Ο διαγωνισμός «JA Start Up»,ανέδειξε  εντυπωσιακές καινοτομίες που φέρουν την υπογραφή Ελλήνων φοιτητών που έδειξαν οτι ήρθαν για να μείνουν και να απασχολήσουν με την εφευρετικότητά τους μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να ξεχωρίσουν για τις εφαρμογές και τη δυναμική των προϊόντων τους.

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια εφαρμογή για κινητά που κάνει τις δωρεές σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς πιο εύκολες, γρήγορες και αποτελεσματικές, καταγράφοντας σε πραγματικό χρόνο τις ανάγκες τους δημιούργησαν φοιτητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών. Η ιδέα τους ξεχώρισε μεταξύ άλλων φοιτητικών startups και θα διαγωνιστεί στον πανευρωπαϊκό τελικό νεανικής επιχειρηματικότητας «GEN-E» στην Κωνσταντινούπολη.  Πρόκειται για την εφαρμογή Carexchange, που συλλέγει δεδομένα από φιλανθρωπικούς οργανισμούς για τις ανάγκες τους σε προϊόντα.

1.carexchange 150x150

Οι χρήστες μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο ποιοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί χρειάζονται περισσότερο τη βοήθειά τους, να αγοράσουν τα προϊόντα αυτά μέσω συνεργαζόμενων προμηθευτών και να τα δωρίσουν στους οργανισμούς. Στη συνέχεια ενημερώνονται για την παράδοση των προϊόντων στον φιλανθρωπικό οργανισμό, ενώ έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας και μαζί τους. Την ομάδα που ανέπτυξε την εφαρμογή απαρτίζουν οι φοιτητές Αντώνης Πολίτης από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Κομκότος από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Παρασκευάς Σεργιάννης και Αλέξανδρος Καραγιάννης από το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Πολίτης, η ομάδα που δημιούργησε την εφαρμογή είχε ως ζητούμενο να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας αναπτύσσοντας ένα κανονικό επιχειρηματικό μοντέλο που παράλληλα να έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Στην πορεία αποφάσισαν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο, καθώς διαπίστωσαν ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τις ανάγκες των φιλανθρωπικών οργανώσεων σε δωρεές.

Η πιλοτική εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη δωρεάν για κινητά Android, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για τα κινητά iOS. Επόμενοι στόχοι τους είναι να προσθέσουν νέα features στην εφαρμογή που θα περιλαμβάνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών και την επιλογή ομαδικών δωρεών ή δωρεών από εταιρείες. Επίσης, η ομάδα σχεδιάζει να επεκταθεί σε δεύτερο χρόνο και σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας. Η ομάδα του Carexchange έχει αναπτύξει μια πλήρη στρατηγική για την ανάπτυξη της start-up επιχείρησης και η πρότασή τους επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή για να λάβει το πρώτο βραβείο στον 9ο εθνικό τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up», που διεξάγει το «Junior Achievement Greece».

Πρόκειται για τον 9ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» που διεξήχθη και αυτή τη χρονιά από το Junior Achievement Greece και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».με χορηγό επικοινωνίας το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο θα λάβει το εισιτήριο για τον πανευρωπαϊκό τελικό νεανικής επιχειρηματικότητας «GEN-E», που διοργανώνει το «Junior Achievement Europe» τον ερχόμενο Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη.

Η ιδέα «Cup n Track»

41.cupntrack 150x150

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ιδέα «Cup n Track», ένα έξυπνο κύπελλο περιόδου, που με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας βοηθά γυναίκες με έμμηνο ρύση να παρακολουθούν τον κύκλο τους και να διαγνώσουν πιθανά γυναικολογικά προβλήματα. Την ιδέα ανέπτυξαν φοιτητές από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ιδέα ContainerSense

61.container sense 150x150

Τρίτο βραβείο έλαβε η ContainerSense, ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής των συνθηκών στο εσωτερικό των κοντέινερ εμπορευμάτων με τη βοήθεια αισθητήρων, που δημιούργησαν φοιτητές από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επιχειρηματική ιδέα ToIXmou

50. To IX Mou 300x82

Το βραβείο κοινού απέσπασε η επιχειρηματική ιδέα ToIXmou, την οποία δημιούργησαν φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που προσφέρει ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης του αυτοκινήτου για τους κατόχους οχημάτων στην Ελλάδα. Η εφαρμογή συλλέγει δεδομένα σχετικά με τέλη κυκλοφορίας, πινακίδες κυκλοφορίας, αριθμούς πλαισίου, ασφάλιστρα, τεχνικούς ελέγχους ΚΤΕΟ, σέρβις και κατασκευή ελαστικών και στέλνει εξατομικευμένες ειδοποιήσεις στους χρήστες για πληρωμές και τεχνικούς ελέγχους.

To «JA Start Up», που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες 18-30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά, φοιτητές δημιουργούν ομάδες και για διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες.

1920X1080 event cover – general

Το Junior Achievement παγκοσμίως

Δουλεύοντας σε περισσότερες από 100 χώρες, το JA εφοδιάζει τους νέους με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να βγουν άρτια προετοιμασμένοι στο σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο. Το JA εμπνέει προετοιμάζει τους νέους ώστε να πετύχουν στο αυριανό εργασιακό τους περιβάλλον, καλλιεργώντας την επιχειρηματική τους σκέψη και παράλληλα διασφαλίζοντας ότι διαθέτουν τα εργαλεία ώστε να είναι οικονομικά ικανοί ενήλικες.  Ο oργανισμός του JA υποστηρίζεται παγκοσμίως από σχεδόν μισό εκατομμύριο εθελοντές, ενώ προσεγγίζει περισσότερους από 12 εκατομμύρια μαθητές κάθε χρόνο. Το JA είναι αποτελεί έναν τους λίγους οργανισμούς με την κλίμακα, την εμπειρία και το πάθος ο οποίος συμβάλλει σε ένα λαμπρότερο μέλλον για την επόμενη γενιά καινοτόμων επαγγελματιών που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ,Junior Achievement Greece

Διαφήμιση