Αρχική Special Topics ΗΠΑ:”Συναγερμός” από γιγαντιαία σαλιγκάρια στη Φλόριντα-Βίντεο

ΗΠΑ:”Συναγερμός” από γιγαντιαία σαλιγκάρια στη Φλόριντα-Βίντεο

Τον τρόμο στους κατοίκους στη Φλόριντα σκόρπισαν γιγαντιαία σαλιγκάρια, αναγκάζοντας τους πολίτες να μπουν σε καραντίνα.

0
σαλιγκάρια
Διαφήμιση

Τα γιγαντιαία σαλιγκάρια με τα ασβεστούχα κελύφη τους φέρουν αιχμηρές άκρες, μάλιστα τόσο αιχμηρές ώστε να διαλύουν τα ελαστικά των οχημάτων που πέφτουν πάνω τους.

Γειτονιές στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα στις ΗΠΑ μπήκαν σε καραντίνα από τις τοπικές αρχές όταν έκαναν την εμφάνισή τους γιγαντιαία σαλιγκάρια από την Αφρική, που χαρακτηρίζονται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Γεωργίας και Καταναλωτικών Υπηρεσιών της Φλόριντα ενημέρωσαν πως τα γιγαντιαία σαλιγκάρια εντοπίστηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα και ανακοίνωσαν την καραντίνα.

Μία από τις περιοχές είχε τεθεί και πέρσι σε καραντίνα, για ανάλογους λόγους. Για την ώρα έχουν εντοπιστεί περί τα 200 σαλιγκάρια σε περιοχές της νότιας Φλόριντα.

σαλιγκαρι

Τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια τρώνε τουλάχιστον 500 διαφορετικά είδη φυτών και μπορούν, επίσης, να καταναλώσουν στόκο, πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης, ακόμη και πινακίδες.

Τα ασβεστούχα κελύφη τους φέρουν αιχμηρές άκρες αρκετά αιχμηρές ώστε να διαλύουν τα ελαστικά των οχημάτων που πέφτουν πάνω τους.

«Αυτά τα σαλιγκάρια θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τη γεωργία της Φλόριντα, καθώς προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα» δήλωσε την Τρίτη το πολιτειακό υπουργείο Γεωργίας.

Τα σαλιγκάρια ενέχουν και υγειονομικό κίνδυνο καθώς μεταφέρουν ένα παράσιτο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα, γι’ αυτό και οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην έρθουν σε επαφή μαζί τους και να μην τα αγγίξουν.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Διαφήμιση