Αρχική Special Topics Φυλακισμένος χιμπατζής βλέπει για πρώτη φορά τον ουρανό-Viral-Βίντεο

Φυλακισμένος χιμπατζής βλέπει για πρώτη φορά τον ουρανό-Viral-Βίντεο

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου και του διαδικτύου, απαθανατίζοντας έναν φυλακισμένο χιμπατζή που βλέπει για πρώτη φορά τον ουρανό.

0
χιμπατζης
Διαφήμιση

Ο φυλακισμένος χιμπατζής-που ζούσε πίσω από δεσμά σε όλη του τη ζωή-απελευθερώνεται, κοιτάει τον ουρανό για πρώτη φορά και ενώνεται πλέον με τους φίλους του. Πλέον συμβιώνει ελεύθερος και ευτυχισμένη με άλλους 225 χιμπατζήδες.

Σύνταξη: ecozen.gr

Πρόκειται για την Vanilla, έναν θηλυκό χιμπατζή που είδε για πρώτη φορά τον ανοικτό ουρανό πριν από λίγες ημέρες.
Σε βίντεο που έγινε viral η Vanilla, ο φυλακισμένος μέχρι πρότινος χιμπατζής, φαίνεται να ξεκινά να εξερευνά το νέο της σπίτι όπου συμβιώνει με άλλους 225 χιμπατζήδες που έχουν απορριφθεί από εργαστήρια, τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, το εμπόριο εξωτικών κατοικίδιων ζώων και ζωολογικούς κήπους στην άκρη του δρόμου.
χιμπατζης1
Λίγα λόγια για τα χαριτωμένα αυτά ζώα

Οι χιμπαντζήδες είναι πολύ κοινωνικά ζώα. Χρησιμοποιούν γκριμάτσες, ήχους, την γλώσσα του σώματος, αλληλοπεριποίηση και ακόμα φιλιά και χάδια ως μέσα επικοινωνίας. Έχουν αναγνωριστεί 30 διαφορετικοί ήχοι που παράγουν, αν και το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας γίνεται με μορφασμούς. Η κραυγή τους μπορεί να ακουστεί μέχρι 2 χιλ. μακριά. Έρευνα στον εγκέφαλο του χιμπατζή έχει αποκαλύψει ότι οι χιμπατζήδες επικοινωνούν, με μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι στην ίδια θέση με το κέντρο γλώσσας στον άνθρωπο, που ονομάζεται Broca. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι χιμπατζήδες είναι ικανοί να μάθουν περιορισμένο αριθμό νοημάτων από σύμβολα της νοηματικής γλώσσας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με τους ανθρώπους.

Κάνουν καθημερινά μία καινούρια φωλιά σε δέντρα για να κοιμηθούν.

Σε σχετικά βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί χιμπατζήδες φαίνονται να …..χορεύουν.

Ζουν σε ομάδες 15 έως 120 ατόμων. Δεν δέχονται ξένους στο έδαφός τους και κάποιες φορές τους σκοτώνουν. Η ιεραρχία σχηματίζεται από τα ενήλικα αρσενικά τα οποία κυριαρχούνται από έναν κυρίαρχο αρσενικό.

Οι χιμπαντζήδες είναι αλτρουϊστές και δείχνουν σεβασμό στα άλλα ζώα. Συνεργάζονται σε εργασίες όπως η περιπολία των συνόρων και το κυνήγι. Οι χιμπατζήδες όπως και οι άνθρωποι, γελούν. Ακόμη, υιοθετούν μικρά από άλλες ομάδες.

Διαφήμιση