Αρχική Special Topics - 2 Energean:Αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της Καβάλας-Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Energean:Αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της Καβάλας-Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Σε εθελοντική αιμοδοσία από τους εργαζόμενους της εταιρείας στην Καβάλα προχώρησε η Energean για να τιμήσει την 14η Ιουνίου, η οποία έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

0
energe
Διαφήμιση

Η εθελοντική αιμοδοσία οργανώθηκε από τα τμήματα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean και πραγματοποιήθηκε στο ιατρείο των χερσαίων εγκαταστάσεων της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας. Χαρακτηρίσθηκε, δε, από μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας στις χερσαίες εγκαταστάσεις και στις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου.

Η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ σημαντική πρωτοβουλία από τα τμήματα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, τα οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ προσωπικά. Οι ανάγκες σε αίμα είναι πάντα αυξημένες, ειδικά στη διάρκεια της θερινής περιόδου που έχει ξεκινήσει, και πιστεύουμε ότι τόσο οι πολίτες σε ατομικό επίπεδο, όσο και οι φορείς, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κινητοποιούνται έχοντας ακριβώς αυτές τις μεγάλες ανάγκες κατά νου – και, παράλληλα, να παρακινούν, ώστε η πρωτοβουλία της αιμοδοσίας να βρίσκει συνεχώς μιμητές.

Στην Energean δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με ένταση αυτήν την προσπάθεια και να διοργανώσουμε τους επόμενους μήνες μια εθελοντική αιμοδοσία και για τους συναδέλφους μας στην Αθήνα».

energ

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Ταφανίδης, Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean στην Ελλάδα, ανέφερε τα εξής:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά σε όλους τους συναδέλφους που αγκάλιασαν αυτήν την πρωτοβουλία και προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα, πολύτιμο αγαθό για την υγεία όλων. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και αισιοδοξούμε ότι, μετά και την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας και στα γραφεία της εταιρείας μας στην Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε περί τις 50 φιάλες αιμοδοσίας.

Δημιουργούμε έτσι μια Τράπεζα Αίματος για το προσωπικό της εταιρείας μας στην Ελλάδα και, βέβαια, είναι αυτονόητο ότι το αίμα είναι διαθέσιμο για κάθε ανάγκη του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Την ευθύνη της αιμοδοσίας είχε η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας Ευαγγελία Πανώρη, η οποία ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η συχνή αιμοδοσία, καθώς το προσφερόμενο αίμα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί μέσα σε μερικές μόνο εβδομάδες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η ημέρα αυτή, είναι μία ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε και τιμήσουμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, αλλά  και για να ευαισθητοποιήσουμε τον ευρύτερο πληθυσμό, σχετικά με την αναγκαιότητα εθελοντικής προσφοράς αίματος.

«Φέτος το  κεντρικό μήνυμα του εορτασμού, είναι “Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις-Δώσε  αίμα,  δώσε  πλάσμα,  μοιράσου  τη  ζωή, μοιράσου  συχνά” και  επικεντρώνεται  κυρίως  στους  πολυμεταγγιζόμενους  ασθενείς, τονίζοντας την αναγκαιότητα για τακτική προσφορά αίματος και πλάσματος. To μήνυμα αυτό  δημιουργήθηκε για να τονίσει τον σημαντικό ρόλο της εθελοντικής, μη αμειβόμενης προσφοράς αίματος στη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και παράλληλα να αναδείξει και να αποτυπώσει το αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού, που διακατέχει τον εθελοντή αιμοδότη ως μία  συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης», τονίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

aimodosia

Μήνυμα της υπουργού Υγείας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Το δικό της μήνυμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, έστειλε η υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου , επισημαίνοντας ότι “η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλύτερο δώρο αγάπης και ζωής που θα μπορούσαμε να κάνουμε στους συνανθρώπους μας. Οι αιμοδότες δεν προσφέρουν μόνο βοήθεια ώστε να σωθούν οι συνάνθρωποι μας, βοηθούν και τους εαυτούς τους. Αυτό συμβαίνει επειδή από μελέτες έχει βρεθεί ότι όταν δίνουμε τακτικά αίμα μπορούμε να ωφεληθούμε και εμείς οι ίδιοι, καθώς έχουμε μικρότερες επιπτώσεις από τα νοσήματα».

 

Διαφήμιση