Αρχική Ειδήσεις Εκλογές 25ης Ιουνίου: Νίκη ΝΔ με 40,5% και 158 έδρες – 8...

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Νίκη ΝΔ με 40,5% και 158 έδρες – 8 κόμματα στη Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία κατέκτησε την αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023  με 158 έδρες, ενώ η νέα Βουλή θα είναι οκτακομματική! Εντός Κοινοβουλίου βρέθηκαν  επίσης το κόμμα “Σπαρτιάτες”, η ΝΙΚΗ, και η Πλεύση Ελευθερίας. Εκτός Βουλής βρέθηκε το ΜΕΡΑ 25 του Γιάννης Βαρουφάκη. Τα σενάρια για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης!

0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

Νίκη  της ΝΔ  με 40,53%  με 158 έδρες και 8 κόμματα στη Βουλή έδωσε η κάλπη της 25ης Ιουνίου. Μπήκαν  τελικά στη Βουλή  το κόμμα Σπαρτιάτες, η ΝΙΚΗ όπως και η Πλεύση Ελευθερίας και έμεινε  εκτός η ΜΕΡΑ 25  του  Γιάννη Βαρουφάκη. Συνολικά ψήφισαν 5.204.922, πολίτες, περίπου 400.000 λιγότεροι απο τις εκλογές της 21ης Μαίου.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Δευτέρας (26.06.2023) θα γίνει η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις 11 το πρωί της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος.

Σύνταξη: ecozen.gr

Το μήνυμα για σκληρή δουλειά και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων χωρίς έπαρση ή αλαζονικές συμπεριφορές έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη σαρωτική νίκη στις εκλογές.
Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο ελληνικός λαός έδωσε μία ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας δε πως τα αποτελέσματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων σημαίνουν το τέλος της τοξικότητας και την αρχή της εποχής της σταθερότητας.

«Θα πολεμήσω κάθε στάση που θα περιφρονεί την κοινωνία. Έχουμε και το σχέδιο και την εμπειρία να τα κάνουμε πράξη» τόνισε. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν ταχύτατα καθώς αυτό απαιτεί η ψήφος των πολιτών» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συνεργάτες και την οικογένειά του.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Υπόσχομαι πως θα είμαι πρωθυπουργός όλων των ελληνων. Οι πολίτες θα αισθάνονται το κράτος δίπλα τους σε κάθε δυσκολία» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος, όπως είπε, «και σε όσους δεν μας ψήφισαν», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Οι έδρες  των κομμάτων κατανέμονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 158
ΣΥΡΙΖΑ 47
ΠΑΣΟΚ 32
ΚΚΕ 20
Σπαρτιάτες 13
Ελληνική Λύση 12
Κόμμα Νίκη 10
Πλεύση Ελευθερίας: 8

Αλέξης Τσίπρας: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

TSIPRASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

«Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του δήλωση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, μιλώντας από την Κουμουνδούρου. «Ήταν η πιο δύσκολη αλλά και όμορφη μάχη που έχουμε δώσει ποτέ. Υπό τις συνθήκες αυτές, η ψήφος του λαού δεν ήταν δεδομένη. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν προφανώς αρνητικό για εμάς αλλά είναι αρνητικό και για την κοινωνία και τη Δημοκρατία» τόνισε ο κ. Τσίπρας αναφερθείς στην είσοδο στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης θα κερδίσει τις ελληνικές εκλογές και μια νέα θητεία ως πρωθυπουργός

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για μια σαρωτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής (25/6) -τη δεύτερη ψηφοφορία στη χώρα μέσα σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα- και ο πρώην πρωθυπουργός θα κερδίσει πιθανότατα αρκετές έδρες στο κοινοβούλιο για να μπορέσει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση.

bloomber 25 6 23.jpg

“Η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη θα κερδίσει μεταξύ 40% και 44% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls. Το νέο εκλογικό σύστημα της Ελλάδας απονέμει έως και 50 έδρες στον νικητή, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει μια άνετη πλειοψηφία στην αίθουσα των 300 εδρών. Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βυθίστηκε, λαμβάνοντας ποσοστό από 16,1% έως 19,1%”.

Πρόεδρος «Σπαρτιατών» : «Ευχαριστούμε τον Ηλία Κασιδιάρη, ήταν το καύσιμο για να μπούμε στη Βουλή»

Σπαρτιάτες ΒουλήΟι «Σπαρτιάτες» δεν έρχονται για να διχάσουν αλλά για να ενώσουν τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες», Βασίλης Στίγκας λίγο μετά την ανακοίνωση των exit polls.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Ηλία Κασιδιάρη για την σημαντική βοήθεια που έδωσε στο κόμμα του καθώς όπως τόνισε ήταν «το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα».

Η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Απο τη νλθυχτα των εκλογών άρχισαν τα σενλαρια για τα πρόσωπα του νλεου κυβερνητικού σχήματος που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητοτάκης και η οποία θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι της Τρίτη.

Τα σενάρια για τη σύνθεση της κιβέρνησης

ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης
Άμυνας Ν.Δένδιας
Οικονομίας Κ. Χατζηδάκης με αναπληρωτή Ν. Παπαθανάση για ευρωπαϊκά ταμεία.
Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης
Υποδομών Χρ. Σταϊκούρας
Εσωτερικών Ν. Κεραμέως
Δικαιοσύνης Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Για το υπουργείο αυτό ακούγεται και ο Γ. Φλωρίδης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Προστασίας του Πολίτη Μ. Βαρβιτσιώτης
Πολιτική Προστασία Β. Κικίλιας
Μετανάστευση Δ. Καιρίδης
Υγείας Μ. Χρυσοχοϊδης
Οικογένειας Σ. Ζαχαράκη η οποία ακούγεται και για κυβερνητική εκπρόσωπος.
Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργίας Λ. Αυγενάκης
Ναυτιλίας Ν. Μηταράκης
Πολιτισμού Λ. Μενδώνη
Παιδείας Κ. Πιερρακάκης
Επικρατείας (για Βουλή) Μάκης Βορίδης
Επικρατείας (για όλα τα θέματα) Σταύρος Παπασταύρου

Για το Τουρισμού ακούγεται το όνομα της Ολγας Κεφαλογιάννη, αλλά και της Δ. Μιχαηλίδου.
Για πρόεδρος της Βουλής μάλλον θα προταθεί ο Λ. Τασούλας.

 

Γιάνης Βαρουφάκης: Μιλάμε για θρήνο της Αριστεράς

«Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς που αποτύχαμε να μετατρέψουμε την δεκαετή αντίσταση στην μνημονιακή καταστροφή σε προοδευτικό μέτωπο και να αποτρέψουμε την μετατροπή της οργής σε Ακροδεξιό ρεύμα, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την αποτυχία του ΜέΡΑ25 να μπει στη Βουλή. Ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείψει από τη Βουλή», ανέφερε «Η ανασυνταχθείσα αριστερά πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη», είπε, ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους. «Καλούμε και προσκαλούμε τους προοδευτικούς ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν σε μία προοδευτική συμπόρευση», είπε.

Για καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός μίλησε για «πολύ μεγάλη ήττα» της Κουμουνδούρου στις  εκλογές. «Θεωρώ ότι η μεγάλη ήττα ήταν και στις πρώτες εκλογές και άρα ήταν δύσκολο να κάνεις μετά το οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλος αναστοχασμός. Είμαστε μεγάλο κόμμα με εσωτερικές διαδικασίες».
«Είμαι σίγουρος ότι και ο Αλέξης θα αναστοχαστεί. Θα το συζητήσει με τους συνεργάτες του και με στελέχη» συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Μαντζουράνης: Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι ένα μήνυμα για την αλλαγή φυσιογνωμίας, δομής και λειτουργίας, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Γιάννης Μαντζουράνης. Σχετικά με τα ποσοστά των Σπαρτιατών που, σύμφωνα με τα exit poll, μπαίνουν στη Βουλή, επισήμανε ότι «είναι φασιστική και ναζιστική επιλογή, όχι ψήφος κατά του συστήματος».
Πρόσθεσε, σε σχέση με τις απαγορεύσεις, ότι «αυτά τα πολιτικά μορφώματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με νομικές διατάξεις, αλλά με αγώνες στη βάση, στον λαό, με διαφώτιση και ενημέρωση.
Σε ερώτημα για το αν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δρομολογούν εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, ο κ. Μαντζουράνης απάντησε υπενθυμίζοντας το «Γιώργο, χάσαμε».

Διαφήμιση