Αρχική Ειδήσεις Bitcoin: To El Salvador, η πρώτη χώρα που το έκανε επίσημο νόμισμα

Bitcoin: To El Salvador, η πρώτη χώρα που το έκανε επίσημο νόμισμα

Το επίσημο νόμισμα του El Salvador έγινε το Bitcoin. Πρόκειται για την πρώτη χώρα που προχωρά σε αυτή την καινοτομία.
0
Business Trends Graphs and charts 3d image
Business Trends Graphs and charts 3d image
Διαφήμιση
Η πρώτη χώρα στον κόσμο με επίσημο νόμισμα το Bitcoin έγινε το El Salvador.
Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση το δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα λειτουργεί παράλληλα με το νόμισμα της χώρας, που είναι το Αμερικανικό δολάριο.

Ο πρόεδρος του El Salvador Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε ότι, η κυβέρνηση θα δώσει μέσω μιας κυβερνητικής εφαρμογής Bitcoins αξίας 30 δολαρίων  σε κάθε πολίτη της χώρας που θα θελήσει να ακολουθήσει αυτό το νέο νομισματικό σύστημα.

Το application αυτό ονομάζεται Chivo και πρόκειται για ένα ελεγχόμενο από την κυβέρνηση ψηφιακό πορτοφόλι και θα είναι διαθέσιμο στους πολίτες της χώρας.

bitcoin

« Αυτό που κάνουμε είναι να ενθαρρύνουμε τη χρήση του Bitcoin και του συστήματος ψηφιακών νομισμάτων ως ένα μέσο που θα λειτουργήσει ευεργετικά στην οικονομία της χώρας » ανέφερε ο πρόεδρος Μπουκέλε.

Στο διάγγελμά του, επιχείρησε με διαγράμματα και γραφικά να εξηγήσει στους πολίτες τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής που θα είναι διαθέσιμη και σε λειτουργικό iOS και σε Android.

Όσοι λάβουν Bitcoin θα μπορούν είτε να συναλλάσσονται με αυτά είτε αν το επιθυμούν να ανταλλάσσουν με δολάρια. Ήδη, έχουν αρχίσει μάλιστα να τοποθετούνται στο El Salvador τα πρώτα ΑΤΜ συναλλαγών με Bitcoin.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορυφαίες διακρίσεις για Ελλάδα και Σαντορίνη στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΕ.Ε.:”Ναι” στην ελληνική πρόταση-Μηχανισμός προστασίας σε περίπτωση υψηλών τιμών