Αρχική Ειδήσεις Υπουργικό Συμβούλιο: Στόχος η αποτροπή κινδύνων

Υπουργικό Συμβούλιο: Στόχος η αποτροπή κινδύνων

Την αποτροπή κινδύνων έθεσε ως απόλυτα προτεραιότητα στο Υπουτργικό Συμβούλιο ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς φέρνοντας ως παράδειγμα το δυστύχημα στα Τέμπη. «Υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση, αλλά εμείς στο πλαίσιο της πολιτικής ουδετερότητας, θα πρέπει να δούμε τι από τον προγραμματισμό αυτό απαιτείται να εφαρμοστεί”, ανλεφερε χαρακτηριστικά.

 

0
[361639] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά την ορκωμοσία των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς  που προήδρευσε στο Υπουργικό Συμβούλιο το Σάββατο 27/5 τόνισε οτι είναι απαραίτητο να δοθεί βαρύτητα στην αποτροπή κινδύνων αλλά και στη διαχείρηση των κινδύνων, να υπάρχει κυβερνητική πολιτική έστω για μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα είναι λειτουργική. Όπως τόνισε, “η διαχείριση των κινδύνων στα υπουργεία σας. πιθανόν να είναι και σημαντικότερο απαιτούμενο από τον προγραμματισμό”. Διαχείριση κινδύνων σημαίνει ότι έχετε εντοπίσει τους κινδύνους που απειλούν τις δραστηριότητες, την οικονομική ζωή, οτιδήποτε αφορά τις αρμοδιότητές σας. Και σε αυτό θα βοηθήσουν οι εσωτερικοί ελεγκτές που έχετε στα υπουργεία σας που θα έπρεπε να έχουν ήδη ή πρέπει να εντοπίσουν τους κινδύνους».

Σύνταξη ecozen.gr

Όπως εξήγησε ο Ιωάννης Σαρμάς, “εχω στο μυαλό μου το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα διαχείρισης κινδύνου ή μη διαχείρισης κινδύνου».

Την Κυριακή (28/5) αναμένεται να συγκροτηθεί η νέα Βουλή σε σώμα, για να διαλυθεί την επομένη, και να προκηρυχθούν οι εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου, για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τέταρτη αντιπρόεδρο, τη βουλευτή Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη. Την έδρα στην Α` Θεσσαλονίκης κρατάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Εκτός Βουλής μένει ο Χάρης Καστανίδης. Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η εκλογή του προεδρείου της λεγόμενης «βραχύβιας» Βουλής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 29 Μαΐου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της νέας Βουλής, αφού δεν τελεσφόρησαν οι προβλεπόμενες διερευνητικές εντολές, καθώς επίσης, προκήρυξης νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

ΣΑΡΜΆς έπαρση σημαίας

Ο κ. Σαρμάς παρέστη το πρωί του Σαββάτου στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Διαφήμιση