Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΝ: Παρουσίαση δύο σημαντικών έργων διαχείρισης αστικών λυμμάτων σε Εύβοια και Τιθορέα 

ΥΠΕΝ: Παρουσίαση δύο σημαντικών έργων διαχείρισης αστικών λυμμάτων σε Εύβοια και Τιθορέα 

0
λυμ
Διαφήμιση

Στην Εύβοια και στη Φθιώτιδα βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης αποβλήτων και αστικών λυμάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, όπου μαζί με τις τοπικές αρχές και τοπικούς βουλευτές, παρουσίασε στις τοπικές κοινωνίες δυο πολύ σημαντικά έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Συγκεκριμένα στις Πετριές και στους Αγίους Αποστόλους στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο, Θανάση Μπουραντά και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Μανώλη Γραφάκο, το έργο της αποχέτευσης των δυο οικισμών που παρουσιάζουν σημαντική τουριστική προοπτική. Το έργο προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ, προβλέπει τη δημιουργία νέας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης για τις Πετριές και τους Αγίους Αποστόλους.

Εν συνεχεία, ο κ. Γραφάκος βρέθηκε στην Τιθορέα του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας, όπου μαζί με τη Δήμαρχο, Αθανασία Στιβακτή επιθεώρησαν το έργο κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή και των ιδιωτικών συνδέσεων στην Κάτω Τιθορέα. Πρόκειται  για ένα έργο που θα πιστοποιήσει ότι ο οικισμός είναι σε συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ένα έργο που θα βοηθήσει στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,5 εκατ. ευρώ.

λυμα

Σύμφωνα με τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα έργα πρέπει να έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι 31/12/2023 και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2025.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, τόνισε: «Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξασφάλισαν κοινοτικούς πόρους ύψους 32 δισ. ευρώ, που δημιούργησαν το Ταμείο Ανάκαμψης, με τους οποίους χρηματοδοτούνται περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Μέρος των παρεμβάσεων αυτών είναι και έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων που συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στις περιοχές αυτές. Συνεχίζουμε να παράγουμε έργο με αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών».

 

Διαφήμιση