Αρχική Ειδήσεις Μετρό – Γραμμή 4: “Ανάβει μηχανές” τις επόμενες ημέρες ο Μετροπόντικας

Μετρό – Γραμμή 4: “Ανάβει μηχανές” τις επόμενες ημέρες ο Μετροπόντικας

0
ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ
Διαφήμιση

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να …πιάσει δουλειά ο πρώτος Μετροπόντικας για την εκσκαφή της σήραγγας της γραμμής 4 του Μετρό από την Κατεχάκη.

Παράλληλα, ο δεύτερος αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη οι πρόδρομες εργασίες, με την πρόοδο να  φτάνει σχεδόν στο 50%.

Όσον αφορά την κατασκευή της επέκτασης Γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας προς Ίλιον, ανέφερε ότι η Α’ φάση του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου ενώ η Β’ Φάση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Επίσης, ετοιμάζονται οι διαγωνισμοί μελετών για τις νέες επεκτάσεις προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Γλυφάδα, αλλά και την συνέχιση της Γραμμής 4 προς Μαρούσι.

μετρο

Η ίδια πηγή αναφέρθηκε συνολικά στα έργα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ειδικότερα:

Μετρό Θεσσαλονίκης

Η πρόοδος του έργου βρίσκεται στο 90% στη βασική Γραμμή και της επέκτασης προς Καλαμαριά.
Σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για τον φορέα λειτουργίας του Μετρό με ΣΔΙΤ. Έχει ξεκινήσει η επανατοποθέτηση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου, ενώ παράλληλα οι συρμοί μπορούν και κινούνται σε όλη τη γραμμή από ΝΣΣ έως το αμαξοστάσιο.

Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ)

Έχει συμβασιοποιηθεί το ΣΔΙΤ Χερσόνησος-Νεάπολη και το δημόσιο έργο Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος.
Στις 8 Μαΐου αναμένεται να υποβληθούν και οι προσφορές για το έργο Χανιά-Ηράκλειο. Οι μελέτες για την προαίρεση Κίσσαμος-Χανιά προχωρούν και μετά το καλοκαίρι θα κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Προχωρούν οι μελέτες για το έργο Σούδα-Αεροδρόμιο και αναμένεται η θετική γνωμοδότηση του ΓΕΝ για την οριστικοποίηση της χάραξης του δρόμου που θα κινείται οριακά εντός του χώρου του Ναυστάθμου της Σούδας.

Προχωρούν προς χρηματοδότηση και τα τμήματα ανατολικά του Αγίου Νικολάου:

– τμήμα Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή

– τμήμα Γέφυρα Φρουζή – παράκαμψη Παχιάς Άμμου.

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)

Εντός του 2023 θα παραδοθεί το τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα και στις αρχές του 2024 θα ολοκληρωθεί και το σύνολο του νότιου τμήματος, ΠΑΘΕ-Ξυνιάδα που έχει ξεπεράσει το 90%.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαφήμιση