Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο από τον Τάσο Αντωνίου

Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο από τον Τάσο Αντωνίου

Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο από τον Τάσο Αντωνίου! Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά με καπνιστό σολομό, τσίπουρο, κρέμα γάλακτος και άρωμα λεμονιού.

0
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ!!!!!!
Διαφήμιση

Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο

Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά με καπνιστό σολομό, τσίπουρο, κρέμα γάλακτος και άρωμα λεμονιού.
Πιάτο                      Κυρίως πιάτα
Κουζίνα                  Διεθνής
Λέξη κλειδί             Μακαρονάδα με σολομό
Προετοιμασία            5λεπτά 
Εκτέλεση                 20λεπτά 
Συνολικός χρόνος   25λεπτά 
Μερίδες:                  4
Θερμίδες:                472 θερμίδες
Δημιουργός:            Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 250 g. σπαγγέτι
  • 100 g. καπνιστός σολομός κομμένος σε καρεδάκια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 50 ml τσίπουρο ή βότκα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light ή με πλήρη λιπαρά
  • 1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
  • λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  2. Παράλληλα σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες σολομού και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Θέλουμε να πάρει ελαφρώς χρώμα χωρίς να μαγειρευτεί πλήρως. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί, να μαλακώσει και να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνουμε με το τσίπουρο.
  3. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον άνηθο.
  4. Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με μια τσιμπίδα χωρίς να τα στραγίξουμε στο σκεύος με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά για να απλωθεί ομοιόμορφα η σάλτσα στα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Διαφήμιση