Αρχική Ελλάδα Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Αιτήσεις από τον Ιούνιο

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Αιτήσεις από τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο αναμένεται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2023 και απο τον …Αύγουστο ξεκινούν οι διακοπές για τους δικαιούχους αφού το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 01.08.2023 έως 31.07.2024  και θα αφορά σε 300.000 δικαιούχους όπως και το 2022.

0
Κοινωνικός τουρισμός
Διαφήμιση

Οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2023 θα υποβληθούν τον Ιούνιο, το πρώτο ή το δεύτερο 15νθήμερο, οπότε και θα «ανοίξει» η σχετική πλατφόρμα  της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, θα υλοποιηθεί από 01.08.2023 έως 31.07.2024.

Σύνταξη: ecozen,gr

Τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα

Κριτήρια μοριοδότησης αποτελούν το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα (θα τηρηθούν τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης) και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων. Ευνοϊκότερα, ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, θα είναι τα κριτήρια για τους μακροχρόνια άνεργους.

Νησιά εργαζόμενοι αρχική φωτογραφία

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή. Επιπλέον, για το μήνα αιχμής που είναι ο Αύγουστος προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Οι παροχές στους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Σάμος
Η πρωτεύουσα της Σάµου, το Βαθύ, δικαιούται να υπερηφανεύεται για την αµφιθεατρική τοποθεσία της απλωµένη στις όχθες ενός µεγάλου κόλπου στο βορειοανατολικό τµήµα του νησιού µε φόντο τον καταπράσινο λόφο που σχηµατίζουν τα βουνά Θείος και Μπαϊρακτάρης.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Επιδότηση ακτοπλοικών εισιτηρίων

κρουσματα, πλοια
(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Στις 31 Ιουλίου 2023 η λήξη του προγράμματος 2022-2023

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022. Οι δικαιούχοι επιταγών που δεν θα ενεργοποιήσουν την επιταγή τους έως τις 31 Ιουλίου 2023 δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, των περιόδων 2023-2024 και 2024-2025, ώστε να μην στερούν από άλλους δικαιούχους τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Απο 25 Μαίου 2023 οι αιτήσεις Αγροτικής Εστίας

αγροτικη εστία

Από τις 25 Μαΐου 2023 θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ. Ειδικότερα για όλα τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΠΕΚΑ κοινωνικό τουρισμό, ιαματικό τουρισμό, κατασκηνώσεις και εκδρομές οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν 25 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν μέσα Ιουνίου και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στις 4-5 Ιουλίου.

Διαφήμιση