Αρχική Ειδήσεις Eurovision 2023:Μεγάλη νικήτρια η Σουηδία!

Eurovision 2023:Μεγάλη νικήτρια η Σουηδία!

Η Σουηδία κστέκτησε τη Eurovision 2023 με τη Loreen και το τραγούδι “Tattoo”, μετά απο σκληρή μάχη με τη Φινλανδία και τον Käärijä και το Cha, cha, cha το οποίο ήταν η ιαχή που ακουγόταν συνεχώς στο στάδιο!

0
SOYHDIA νικητρια eurovision 2023
Διαφήμιση

Η Σουηδία κστέκτησε τη Eurovision 2023 με τη Loreen και το τραγούδι “Tattoo”, μετά απο σκληρή μάχη με τη Φινλανδία και τονKäärijä και το Cha, cha, cha το οποίο ήταν η ιαχή που ακουγόταν συνεχώς στο στάδιο!

Σύνταξη: ecozen.gr

SOYHDIA!!!!

Η Σουηδία αναδείχτηκε μεγάλη νικήτρια του εντυπωσιακού 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovison 2023 το βράδυ του Σαββάτου (13/05) μετά από σκληρή μονομαχία με τη Φινλανδία που κατέκτησε το κοινό! Η Κύπρος τερμάτισε στη 12η θέση, ενώ η ελληνική κριτκή επιτροπή έδωσε στην Κύπρο μόλις 4 βαθμούς, δίνοντας το 12άρι στο Βέλγιο! Η Σουηδία κέρδισε τη Eurovision 2023  συγκεντρώνοντας συνολικά 583 βαθμούς, με τη Φινλανδία να τερματίζει στη δεύτερη θέση με 526 βαθμούς. Η  Loreen με καταγωγή από το Μαρόκο κέρδισε για λογαριασμό της Σουηδίας και το 2012, συγκεντρώνοντας  372 βαθμούς με το αξέχαστο “Euphoria”. Έντεκα χρόνια μετά, επέστρεψε στην οικογένεια της Eurovision με το τραγούδι “Tattoo”, το οποίο σαρώνει σε όλες τις πλατφόρμες streaming, πραγματοποιώντας τη δεύτερη νίκη της στον θεσμό. Η Loreen γίνεται ο δεύτερος καλλιτέχνης στην ιστορία που κέρδισε δύο φορές τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού ο Johnny Logan έκανε το νταμπλ για την Ιρλανδία τη δεκαετία του ’80.

Σουηδία νικήτρις Eurovidion 2023

Από τη νίκη της στη Eurovision και την κυκλοφορία του πρωτοποριακού άλμπουμ της «Heal», και τα δύο το 2012, η Loreen έχει μαγέψει το κοινό με τη φωνή της, τη μοναδική καλλιτεχνική της έκφραση και τους σαγηνευτικούς στίχους της. Στη δεκαετία από τον Διαγωνισμό του Μπακού, η Loreen συνέχισε να αναπτύσσεται καλλιτεχνικά, εξερευνώντας νέους τρόπους έκφρασης της δημιουργικότητάς της. Από την κυκλοφορία της σουηδικής μουσικής για πρώτη φορά, μέχρι το ντεμπούτο της ως ηθοποιός στην κινηματογραφική μεταφορά του Vinterviken.

download!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Την αποθέωση ωστόσο γνώρισε η Φινλανδία με τον Käärijä και το Cha, cha, cha που αναδείχτηκε πρώτο απο το κοινό. Αξίζει να αναφερθεί οτι ολόκληρη η Φινλανδία ζει επι μέρες στους ρυθμούς του Cha, cha,cha 

Η Κέιτ Μίντλετον σε εμφάνιση-έκπληξη στον τελικό της Eurovision 2023

ΚΕΙΤ!!!!!!!Μια εμφάνιση-έκπληξη στον τελικό της Eurovision 2023 έκανε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον Πριν από την ανάδειξη του νικητή του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ενώθηκε με τους περσινούς πρωταθλητές Kalush Orchestra για να δώσει στο πιάνο μερικά μέτρα από το αγαπημένο τους τραγούδι Stefania“.

Η τελική κατάταξη των χωρών στη Eurovision 2023:

  1. Σουηδία: Loreen – Tattoo
  2. Φινλανδία: Käärijä – Cha Cha Cha
  3. 3.Ισραήλ: Noa Kirel – Unicorn
  4. Ιταλία: Marco Mengoni – Due vite
  5. Νορβηγία: Alessandra – Queen of Kings
  6. Ουκρανία: Tvorchi – Heart of Steel
  7. Βέλγιο: Gustaph – Because of You
  8. Εσθονία: Alika – Bridges
  9. Αυστραλία: Voyager – Promise
  10. Τσεχία: Vesna – My Sister’s Crown
  11. Λιθουανία: Monika Linkytė – Stay
  12. Κύπρος: Andrew Lambrou – Break a Broken Heart
  13. Κροατία: Let 3 – Mama ŠČ!
  14. Αρμενία: Brunette – Future Lover
  15. Αυστρία: Teya & Salena – Who the Hell is Edgar?
  16. Γαλλία La Zarra – Évidemment
  17. Ισπανία: Blanca Paloma – Eaea
  18. Μολδαβία: Pasha Parfeni – Soarele şi Luna
  19. Πολωνία: Blanka – Solo
  20. Ελβετία: Remo Forrer – Watergun
  21. Σλοβενία: Joker Out – Carpe Diem
  22. Αλβανία: Albina & Familja Kelmendi – Duje
  23. Πορτογαλία: Mimicat – Ai Coração
  24. Σερβία: Luke Black – Samo Mi Se Spava
  25. Ηνωμένο Βασίλειο: Mae Muller – I Wrote A Song
  26. Γερμανία: Lord Of The Lost – Blood & Glitter
Διαφήμιση