Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Δίκτυο CNBC: Αποθεώνει Ελλάδα και 7 νησιά!

Δίκτυο CNBC: Αποθεώνει Ελλάδα και 7 νησιά!

Το διεθνές δίκτυο CNBC στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα του αποθέωνει 7 νησιά  της Ελλάδας για την οποία ανααφέρει οτι βρίσκεται στους 10 κορυφαίους προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη!

0
CNBC ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑ
Διαφήμιση

Διθύραμβοι  απο το δίκτυο ΜΜΕ CNBC για 7 νηισιά της Ελλάδας και τα …μυστικά που κρύβουν και δεν σχετίζονται μόνο με τη διασκέδαση! Στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα του διεθνούς δικτύου η δημοσιογράφος Karen Gilchrist εμβαθύνει και αναδεικνύει τις διαφορετικές ομορφιές  των νησιών και τα μυστικά τους που θα …μαγέψουν τον ταξιδιώτη!

Σύνταξη:ecozen.gr

Η Κάλυμνος των αναρριχητών

Η Κάλυμνος, που βρίσκεται στην ελληνική αλυσίδα Δωδεκανήσων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος, είναι διάσημη για τη σπογγαλιεία – την υποβρύχια κατάδυση για τη συλλογή φυσικών σφουγγαριών από το βυθό της θάλασσας – η οποία έφερε σημαντικό πλούτο και αναγνώριση στο νησί τον προηγούμενο αιώνα.

Young,Woman,Lead,Climbing,In,Cave,With,Beautiful,View,In
Η Κάλυμνος, μέρος της ελληνικής νησιωτικής αλυσίδας των Δωδεκανήσων, έχει γίνει διάσημος προορισμός για τους αναρριχητές. (Γράφει στη λεζάντα της φωτογραδίας η συντάκτρια του αφιερώματος Karen Gilchrist)

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, “πιο πρόσφατα, το νησί έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή τοποθεσία για τους αναρριχητές, με περισσότερες από 3.000 αναρριχητικές διαδρομές που εκτείνονται στις πολυάριθμες γκρεμούς, σπηλιές και προεξοχές του άγριου τοπίου του”. Η τουριστική περίοδος της Καλύμνου κορυφώνεται το φθινόπωρο με το Φεστιβάλ Αναρρίχησης Καλύμνου, το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια. Όμως οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να βρουν την άκρη όλο το χρόνο, με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, όπως καταδύσεις, πεζοπορία και βαρκάδα. Πώς να πάτε εκεί: Η Κάλυμνος είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές του νησιού: Η Κάλυμνος είναι εύκολα προσβάσιμη με πλοίο από την κοντινή Κω, με τη διέλευση να διαρκεί 45 λεπτά με πλοίο και 25 λεπτά με ταχύπλοο. Είναι επίσης προσβάσιμη με αεροπλάνο από την Αθήνα.

Η Ίος των αρχαιολογικών οικισμών

“Η Ίος, επίσης γνωστή ως Ιώ ή Νίο, βρίσκεται μεταξύ της Σαντορίνης και της Νάξου και κάποτε θεωρούνταν αποκλειστικά προορισμός για πάρτι. Όμως, το νησί των Κυκλάδων έχει ανανεώσει την εικόνα του τα τελευταία χρόνια για να αγκαλιάσει τα ιστορικά και φυσικά χαρακτηριστικά του αναφέρει η δημοσιογράφος και αναδεικνύει το διαφορετικό προφίλ του δημοφιλούς προορισμού  “Η Ίος, όπου βρίσκεται ένας από τους αρχαιότερους αρχαιολογικούς οικισμούς της Ελλάδας, το μνημείο του Σκάρκου, διαθέτει επίσης μια ισχυρή σύνδεση με τον Έλληνα επικό ποιητή Όμηρο, ο οποίος λέγεται ότι προτιμούσε το νησί και, ενδεχομένως, τελείωσε τις μέρες του εκεί”.

Ίος παραλίες
“Η Ίος στις Κυκλάδες, που κάποτε ήταν γνωστή αποκλειστικά ως νησί των πάρτι, αγκαλιάζει τα άλλα χαρακτηριστικά της, όπως οι όμορφες παραλίες και οι αρχαίοι ελληνικοί αρχαιολογικοί οικισμοί.”, αναφέρει η Karen Gilchrist)

Παράλληλα με την ιστορία, οι επισκέπτες της Ίου μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τις άφθονες παραλίες της, τα σημεία πεζοπορίας και κατάδυσης, προτού γευτούν μερικά από τα τοπικά τυριά για τα οποία φημίζεται το νησί, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Σκόπελος του Mamma Mia!

“Απόλαυση για τους λάτρεις του κινηματογράφου”, γράφει το CNBC για τη Σκόπελο προσθέτοντας οτι ” έγινε διάσημη ως τόπος γυρισμάτων της επιτυχημένης μουσικής ρομαντικής κομεντί “Mamma Mia” και έκτοτε έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή προορισμό για γάμους, γαμήλια ταξίδια και κινηματογραφικές εκδρομές”.

ΣΚΌΠΕΛΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Βράχος Δρακόσχισμα, στη Σκόπελο, ο οποίος πήρε το όνομά του από έναν θρύλο., παρουσιάζεται στο αφιέρωμα με φωτογραφία του Κων/νου Ηλιόπουλου

Μέρος του αρχιπελάγους της Σκοπέλου στο βορειοδυτικό Αιγαίο, το νησί συνδυάζει εκπληκτικές παραλίες και γραφικά χωριά με πλήθος καταδύσεων, γιότινγκ και ποδηλατικών διαδρομών.

Απόδραση στην Άνδρο

“Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων και μόλις δύο ώρες από την ηπειρωτική Ελλάδα, η ορεινή Άνδρος διαθέτει ένα ποικίλο τοπίο με δάση, καταρράκτες, παραλίες και τοπική βλάστηση, καθιστώντας το ιδανικό για μια απόδραση στην ύπαιθρο”,αναφέρεται στην παρουσίαση της Άνδρου ως ένας απο τους σπουδαίους 7 προορισμούς των ελληνικών νησιών.

Άνδρος
Η Άνδρος, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων, διαθέτει ένα ποικιλόμορφο τοπίο με καταρράκτες, δάση και παραλίες, καθιστώντας την ιδανικό καταφύγιο για πεζοπόρους, σημειώνει το CNBC Εικόνα: ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ/eurokinissi

Σημειώνεται ακόμη οτι “οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το νησί μέσω του μεγάλου δικτύου πεζοπορικών μονοπατιών, ή να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο windsurfing ή στις καταδύσεις, πριν δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα. Οι λάτρεις των τεχνών και του πολιτισμού μπορούν να επισκεφθούν τα Μοναστήρια, τις γκαλερί και τα  μουσεία της Άνδρου, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Άνδρου και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης“.

Αστυπάλαια, το…πιο έξυπνο νησί

Το CNBC ξεχωρίζει την Αστυπάλαια όχι μόνο για την ομορφιά, αλλά και για την αρχαία ιστορία της και πλέον το γεγονός οτι έχει στόχο να γίνει “το πρώτο βιώσιμο και έξυπνο νησί της Μεσογείου!”.

Αστυπάλαια

Ουσιαστικά αναφέρεται στο πρόγραμμα «Αστυπάλαια: Έξυπνο και Αειφόρο Νησί», επισημαίνοντας οτι η Αστυπάλαια σχεδιάζει να εφαρμόσει σε όλο το νησί, κίνηση οχημάτων χωρίς εκπομπές ρύπων μέχρι το 2030, “με τις παραδοσιακές ενοικιάσεις οχημάτων να αντικαθίστανται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά πατίνια και ηλεκτρονικά ποδήλατα. Αλλού θα προστεθούν επίσης σημεία φόρτισης και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”.

Αστυπάλαι εξυπνο νησι ηλεκτρικα αυτοκίνητα
Η Volkswagen έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος “Astypalea Smart & Sustainable Island”.

Οι τουρίστες που φτάνουν στο λεγόμενο νησί των πεταλούδων μπορούν επίσης να απολαύσουν το φυσικό του τοπίο, που φιλοξενεί όμορφες παραλίες, βραχώδεις πλαγιές και ποικίλη χλωρίδα και πανίδα, καθώς και τα γραφικά χωριά του με τα λευκά σπίτια που είναι ντυμένα με μπουκαμβίλιες

Λειψοί …η Πολυνησία του Αιγαίου

Το αφιέρωμα συμπληρώνουν οι “Λειψοί περιτριγυρισμένοι από μια αλυσίδα 24 νησίδων με δεκάδες γαλαζοπράσινες παραλίες, οι Λειψοί στα Δωδεκάνησα θεωρούνται η Πολυνησία του Αιγαίου και ένας οικολογικός παράδεισος.

Λειψοί
“Οικολογικός παράδεισος που περιβάλλεται από 24 νησάκια, οι Λειψοί αποτελούν μέρος της συλλογής νησιών της Δωδεκανήσου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος”γράφει η Karen Gilchrist

Με μια πλούσια έκταση χλωρίδας και πανίδας που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το νησί φιλοξενεί ποικίλη άγρια ζωή, όπως μεσογειακές φώκιες και θαλάσσιες χελώνες. Τα δελφίνια είναι επίσης συνηθισμένα στην περιοχή, ενώ σύντομα πρόκειται να ανοίξει στο νησί ένα νέο καταφύγιο θαλάσσιας ζωής του Αιγαίου για τα δελφίνια. Οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν τις μέρες τους με βαρκάδα, καταδύσεις, παραλίες και πεζοπορία, πριν γευτούν θαλασσινά και ζήσουν τοπικές γιορτές, όπως η γιορτή κρασιού τον Αύγουστο.

Αλόννησος, ο…παράδεισος των δυτών!

“Η Αλόννησος, μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος των Σποράδων, είναι ο παράδεισος των δυτών και ο τόπος όπου βρίσκεται το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας. Διαθέτοντας τον “Παρθενώνα των ναυαγίων”, ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια της κλασικής εποχής που χρονολογείται από το 425 π.Χ., η περιοχή προσφέρει στους δύτες αναψυχής μια μοναδική εικόνα της ιστορίας της περιοχής.

Περιστέρα Αλόνησος Υποβρύχιο Μουσείο
Περιστέρα, Αλόνησος 
Το Υποβρύχιο Μουσείο είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα που είναι ανοιχτό στο κοινό.

Το Ναυάγιο της Περιστέρας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια της Κλασικής Εποχής. Έχει μήκος 30 μέτρα και πλάτος 10 και το βάρος του εκτιμάται πάνω από 150 τόνους. Χρονολογείται μεταξύ των ετών 425-420 π.Χ. και το μέγεθός του το κατατάσσει στα μεγαλύτερα εμπορικά πλοία της εποχής του. Θεωρείται εξέχουσας σημασίας από αρχαιολογικής άποψης, καθώς ετέφερε περίπου 3.000 αμφορείς με κρασιά της Μένδης (αρχαία πόλη της Χαλκιδικής) και της Πεπάρηθου (η οποία είναι η σημερινή Σκόπελος).

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ CNBC

Η δημοσιογράφος Karen Gilchrist του δικτύου CNBC ανέδειξε τη διαφορετική εικόνα των νησιών τονίζοντας οτι δεν πρόκειται μόνο για προορισμούς διασκέδασης, αλλά και για προορισμούς που συνδέουν τον άνθρωπο με την ιστορία, τη φύση και το…είναι του.

Διαφήμιση