Αρχική Ειδήσεις Στ.Καλαφάτης: Μονόδρομος πλέον η οικονομία της γνώσης και των νέων ταχυτήτων

Στ.Καλαφάτης: Μονόδρομος πλέον η οικονομία της γνώσης και των νέων ταχυτήτων

Χώρα πολλά υποσχόμενη στο πεδίο της πληροφορικής μπορεί να χαρακτηριστεί η Ελλάδα, προσελκύοντας πλέον αρκετές επενδυτικές εταιρίες, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

0
kalafatis
Διαφήμιση

Ήδη, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης από το βήμα  του 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής  που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η  ψηφιοποίηση στην Ελλάδα προχωράει με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. «Έχουμε καταλάβει και από την εποχή του Covid, πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει το κομμάτι της ψηφιοποίησης τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό που θέλω να τονίζω είναι πως όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε αυτόν τον νέο κόσμο, τόσο πιο εύκολα θα μπορούμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Και πιστεύω ακράδαντα ότι στην Ελλάδα και επιμένω στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε όχι μονάχα να είμαστε πολύ εύκολα προσαρμοσμένοι στις νέες συνθήκες αλλά μπορούμε να είμαστε και από εκείνους οι οποίοι δρομολογούν τις εξελίξεις σ΄αυτόν τον νέο κόσμο που έρχεται».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Καλαφάτης, ήδη μεγάλες εταιρείες, όχι μονάχα απ΄την πλευρά της Εκπαίδευσης αλλά και απ΄την πλευρά της ανάπτυξης, έρχονται εδώ και έχουν κάνει τις επενδύσεις τους. Όπως είπε ο ίδιος, «Δεν είναι τυχαίο ότι μπήκαμε στο ραντάρ ως πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, για παράδειγμα Cisco, Deloitte, Accenture, Pfizer, έχουν έρθει εδώ και δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι κυρίως το κομμάτι της Πληροφορικής είναι τόσο θελκτικό που οι μεγάλες εταιρείες απευθύνονται στους φοιτητές της Πληροφορικής προτού εκείνοι να έχουν τελειώσει το πρώτο πτυχίο τους και ουσιαστικά ανιχνεύουν τους κατάλληλους ανθρώπους για να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις τους. Άρα, αυτός ο κόσμος είναι μπροστά μας».

καλαφατης1

Στη χώρα μας είναι πλέον μονόδρομος η οικονομία της γνώσης και των νέων ταχυτήτων επεσήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι «οι δεξαμενές σκέψεις, όπως διαμορφώνονται μέσα από τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, προετοιμάζουν τους νέους ανθρώπους για να μεταβούν στη νέα εποχή. Η γοητεία του μέλλοντος έγκειται στο γεγονός ότι σ΄ ένα πολύ μεγάλο βαθμό είναι ανεξερεύνητη. Και ότι, σ΄ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπως αυτό το οποίο ζούμε τώρα, όπου ακόμα και η έννοια του διεθνούς ανταγωνισμού μπαίνει σε μια νέα διάσταση, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βήματα μπροστά».

Σημειώνεται ότι το 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας.

 

Διαφήμιση