Όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε στον αποκλεισμό της εταιρείας από αυτό το έργο. Στη συνέχεια η προσφυγή απορρίφθηκε από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, αφήνοντας εντός του διαγωνισμού 4 εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η απόρριψη της προσφυγής αυτής είναι κόντρα σε κάθε λογική εξήγηση. «Η εμμονή τόσο των νομικών συμβούλων του ΔΕΔΔΗΕ όσο και της ΕΑΔΗΣΥ στον αποκλεισμό μας, παρ΄όλες τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από την εταιρεία, είναι για εμάς ακατανόητη, λες και δεν μας γνωρίζουν» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Το σωματείο των εργαζομένων της εταιρείας κάνει εκτενή αναφορά στην πολύχρονη παρουσία της Landis+Gyr Κορίνθου, επισημαίνοντας ότι λειτουργεί παραγωγική μονάδα στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια με έργο που αποδεδειγμένα έχει σημείο αναφοράς.
Σε αυτό το σημείο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τύχη των 900 ήδη εργαζομένων και των οικογενειών τους, που θα κινδυνεύσουν με απολύσεις λόγω της ακύρωσης των επενδύσεων στο εργοστάσιο. «Προσπαθούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό του αποκλεισμού επενδύσεων, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, με τόσο απροκάλυπτα προκλητικό τρόπο. Μαζί με εμάς θα βρεθούν στο στόχαστρο και οι προμηθευτές μας στην Ελλάδα, μικροί και μεγάλοι. Θα υποστούν και αυτοί βαριές οικονομικές απώλειες. Οι συνέπειες επίσης στην τοπική και στην εθνική οικονομία θα είναι σοβαρές», τονίζουν σε ανακοίνωση τους, προαναγγέλλοντας σθεναρή αντίσταση στην απόφαση αυτή. Τέλος καλούν τον Κορινθιακό λαό και όχι μόνο να συμπαρασταθεί στον επερχόμενο αγώνα διεκδίκησης για την αναίρεση αυτής της άδικης απόφασης.