Αρχική Ειδήσεις ΟΦΥΠΕΚΑ: Τον Μάιο ανοίγει και πάλι το Φαράγγι της Σαμαριάς

ΟΦΥΠΕΚΑ: Τον Μάιο ανοίγει και πάλι το Φαράγγι της Σαμαριάς

Έτοιμο στις αρχές Μαΐου για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του αναμένεται να είναι το Φαράγγι της Σαμαριάς, οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης για το κεντρικό μονοπάτι του οποίου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

0
Εργασίες φαράγγι Σαμαριάς 2
Διαφήμιση

Οι εργασίες υλοποιούνται από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και περιλαμβάνουν αποκατάσταση γεφυρών, συντήρηση του μονοπατιού και των κιγκλιδωμάτων και κατασκευές προστασίας από λιθοπτώσεις, προκειμένου να παρέχεται μία αναβαθμισμένη εμπειρία στους επισκέπτες και να διασφαλίζεται η ασφάλειά τους.

Σημειώνεται ότι η διαχείριση της επισκεψιμότητας του Φαραγγιού της Σαμαριάς πέρασε στον ΟΦΥΠΕΚΑ το καλοκαίρι του 2022, οπότε και για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων. Μάλιστα, κατά την περσινή χρονιά, το φαράγγι υποδέχθηκε 168.593 άτομα, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμό επισκεπτών από το 2007.

Εργασίες φαράγγι Σαμαριάς 3

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Διαφήμιση