Αρχική Ανακύκλωση HELMEPA: Διαγωνισμός για την υγεία των θαλασσών

HELMEPA: Διαγωνισμός για την υγεία των θαλασσών

Μαθητές και μαθήτριες Λυκείου που αγαπούν τη θάλασσα και την τέχνη καλούνται να δώσουν …ζωή στα θερμός της HELMEPA

 

0
Thermos Drawing Contest
Διαφήμιση

‘Εναν πρωτότυπο διαγωνισμό για την υγεία των θαλασσών, διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA και καλεί μαθητές/τριες Λυκείου  να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο πάνω στα θερμός της.

Η HELMEPA, μία από τις πιο ιστορικές περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα για καθαρές και υγιείς θάλασσες που διοργανώνει τον διαγωνισμό  προσκαλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες Α,Β και Γ Λυκείου να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο  (ζωγραφική, φωτογραφία, κολάζ, κάποιο σύνθημα) στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εικαστικής Τέχνη. Ο διαγωνισμός για την υγεία των θαλασσών έχει  θέμα: «Η θάλασσα είναι ζωή!».Τα τρία διακριθέντα έργα θα «ντύσουν» τα θερμός της HELMEPA (συμβάλλοντας στη μείωση πλαστικών μίας χρήσης), και θα φέρουν το ονοματεπώνυμο του/της καλλιτέχνη/ιδας.

ΓΛΑΡΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

Επιπλέον η Επιτροπή Αξιολόγησης που αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του πολιτισμού και των τεχνών θα επιλέξει ακόμα τριάντα έργα για να συμπεριληφθούν σε Ομαδική Έκθεση (Ιούνιος 2023) με θέμα «Η θάλασσα είναι ζωή» και ευρεία προβολή της πρωτοβουλίας.

«Η θάλασσα είναι πηγή ζωής, φρεσκάδας, υγείας, αναζωογόνησης, ανεμελιάς, χαράς, ξεκούρασης, χαλάρωσης και με πολλά κρυμμένα μυστήρια», αναφέρει η HELMEPA και προσκαλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες Λυκείου να δείξουν «πως βλέπετε εσείς τη θάλασσα, τι σας εμπνέει, πως την χαίρεστε, τι βλέπετε ή θα θέλατε να δείτε σε αυτήν. Είτε αυτό είναι έκφραση συναισθήματος, απεικόνιση της θαλάσσιας ζωής, έκρηξη χρώματος και μοτίβων».

ΠΛΑΣΤΙΚΑ!!!!!!!
Αν δεν δράσουμε,το 2050 θα υπάρχει στη θάλασσα περισσότερο πλαστικό από ψάρια!

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με τη HELMEPA, η πλαστική ρύπανση, από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις των ημερών μας, συνδέεται άμεσα με την «κουλτούρα μιας χρήσης». Η ποσότητα πλαστικών που παράγουμε κάθε χρόνο υπερβαίνει αυτή τη στιγμή τους 400 εκατομμύρια τόνους και συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία, κυρίως για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση συγκεκριμένων τύπων πλαστικού που χρησιμοποιούνται σε συσκευασίες και άλλα προϊόντα μιας χρήσης. Και ιδού το αποτέλεσμα: Κάθε χρόνο έχουμε να διαχειριστούμε περίπου 300 εκατομμύρια τόνους πλαστικά σκουπίδια, σχεδόν όσο το βάρος του συνολικού ανθρώπινου πληθυσμού. Από αυτά, λιγότερα από 1 στα 10 τελικά ανακυκλώνονται. Επιπλέον, 150+ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού έχουν συσσωρευτεί στους ωκεανούς και προστίθενται επιπλέον 8-13 εκατομμύρια τόνοι κάθε χρόνο. Με αυτό το ρυθμό, το 2050 θα υπάρχει στη θάλασσα περισσότερο πλαστικό από ψάρια!

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό (συμπ. της προκήρυξης και αίτησης) οι ενδιαφερόμενοι θα αναζητήσουν στη σχετική ιστοσελίδα https://helmepa.gr/artcontest.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η Τρίτη 18 Απριλίου 2023.

Διαφήμιση