Αρχική Ειδήσεις ENERGIZING GREECE: Βραβείο στον Γιώργο Ατσαλάκη

ENERGIZING GREECE: Βραβείο στον Γιώργο Ατσαλάκη

0
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΤΣΑΛΑΚΗ
Διαφήμιση

Βραβείο στον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργο Ατσαλάκη, για την κοινωνική και επιστημονική προσφορά του απονεμήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης  GREECE IS THE DESTINATION που οργανώθηκε από την ENERGIZING GREECE. Το βραβείο στον κ. Ατσαλάκη- ήταν ο μοναδικός βραβευθείς της εκδήλωσης-απένειμε η Πρόεδρος του ENERGIZING GREECE – GREECE IS THE DESTINATION, Κέλλυ Μαυρομάτη, ενώ ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης  που μίλησε στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επίδραση του ChatGPT και των νέων τεχνολογιών στον τουρισμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν οι: Νίκη Κεραμέως Υπουργός Παιδείας,  Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστος Δήμας Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής ,ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος  Κόλλιας και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές.

ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Αναφερόμενος στο  ChatGPT-4  ο βραβευθείς καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Ατσαλάκης, μίλησε για ένα μαγικό εργαλείο στα χέρια της ανθρωπότητας, «ίσως η μεγαλύτερη εφεύρεση που έκανε ποτέ ο άνθρωπος, που θα αλλάξει τα πάντα σχετικά με τον τρόπο που κάνουμε οτιδήποτε στη ζωή μας και στον κόσμο των επιχειρήσεων».

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το ChatGPT και άλλες εφαρμογές δημιουργούν ένα νέο είδος τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), παρέχοντάς μας ευκολία στην παραγωγή ιδεών, καινοτομιών, σκέψεων και λειτουργιών, σε κάθε τομέα της δραστηριότητα μας. Ζητώντας από το GPT-4 να κάνει μια περιγραφή της Ακρόπολις σε 100 λέξεις, το κάνει σε δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνοντας το ίδιο, περιορίζοντας τις λέξεις σε 30 έχεις άμεσα το αποτέλεσμα. Εκτός από τα ελληνικά μπορεί να δώσει το αποτέλεσμα σε πάρα πολλές γλώσσες εντός δευτερολέπτων.

Το ChatGPT και η γενετική τεχνητή νοημοσύνη (AGI) φέρνουν ανατροπές στο σύνολο της ανθρωπότητας αλλάζοντας τον τρόπο που δημιουργούμε, που σκεπτόμαστε, που αντιλαμβανόμαστε, που συνεργαζόμαστε, που εργαζόμαστε, που μαθαίνουμε, που συμπεριφερόμαστε, που διοικούμε και γενικά που σκεπτόμαστε κλπ. Θα αυξήσει την ευφυΐα μας και την παραγωγικότητα οδηγώντας στην 4ήμερη εργασία εβδομαδιαίως.

Δημιουργείται ένας νέος τεχνολογικό κύκλος που  εφαρμόζεται παντού αντικαθιστώντας μέρος της ανθρώπινης μάθησης από την μηχανική μάθηση, όπως ακριβώς στο παρελθόν αντικαταστάθηκε μέρος της ανθρώπινης εργασίας από την μηχανική εργασία.

Η ταχύτητα των αλλαγών είναι μαγική και ασύλληπτη.  Έφθασε η  εποχή της επιτάχυνσης, της ενίσχυσης, της μείωσης των ανισοτήτων και της άφθονης γνώσης χωρίς αποκλεισμούς. Για πρώτη φορά η ανθρωπότητα διαθέτει τόσο φθηνά εργαλεία ενίσχυσης της δύναμής της και των γνώσεων με διαρκώς επιταχυνόμενο ρυθμό, με τις καινούργιες δυνατότητες να διαχέονται στον προσωπικό και επαγγελματικό βίο ολοένα και περισσότερων ανθρώπων. Οι άνθρωποί όταν πεθάνουν παίρνουν την γνώση μαζί τους. Στο ChatGPT η γνώση δεν θα πεθαίνει ποτέ  μόνο θα αυξάνεται. Έτσι θα γίνει ο πολυτιμότερος σύμβουλος μας. Θα πρέπει όμως να αποτρέψουμε την κακόβουλη χρήση του θεσπίζοντας έγκαιρα κανόνες χρήσης και ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Η δυναμική του GREECE IS THE DESTINATION

PHOTO SITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το GREECE IS THE DESTINATION οργανώθηκε στις 31/03/23 στην Αθήνα από την ENERGIZING GREECE και από τον Συμεών Τσωμόκο πρόεδρο του Delphi Forum Η πρωτοβουλία GREECE IS THE DESTINATION είναι μια γιορτή πρωτοποριακής ανάπτυξης, διαχρονικής δημιουργίας και φυσικής ομορφιάς. Μια διεθνής πλατφόρμα έργων και στόχων, που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των επενδυτικών προκλήσεων και στη διαχείρισή τους σε όλα τα επίπεδα, με κινητήρια δύναμη την τουριστική βιομηχανία. 

Παρουσιάζοντας συνδυασμένα επιτεύγματα του Επιχειρηματικού και του Ακαδημαϊκού κόσμου, του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα,  που συμβάλλουν κεντρικά και περιφερειακά στην ανάπτυξη της Ελλάδας, το GITD στοχεύει να αναδείξει μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης και πρωτοπόρας αναβάθμισης.

Το Brand Greece έχει ανυπολόγιστη παγκόσμια αξία

Οι ασύγκριτες φυσικές ομορφιές της Ελλάδας και η διαχρονική της αξία προσφέρουν ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον παγκόσμιο χάρτη.

Στόχος είναι η πρωτοβουλία  GITD  να είναι μια κινητοποίηση που προάγει τη σκέψη με τη δράση, την ανάπτυξη με την αριστεία, ώστε το Brand  Greece να διασφαλίζει την μέγιστη αποδοχή Διεθνώς. Με προσεκτικό σχεδιασμό, ουσιαστική δέσμευση και ευρείες συμπράξεις όλοι προσδοκούν στην συνεχή ενίσχυση της ανάδειξης των προοπτικών της Ελλάδας για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, στον εντοπισμό νέων, καινοτόμων, πρωτοποριακών επιχειρηματικών ευκαιριών, στην προώθηση στρατηγικών κινητοποίησης και δράσης επιχειρηματιών και εν γένει επενδυτών που επιθυμούν να διαθέσουν όλο και περισσότερους πόρους.

Η συμβολή της επιχειρηματικής, ακαδημαϊκής και πολιτικής κοινότητας είναι σημαντική στην ανάδειξη αναπτυξιακών προοπτικών, καινοτόμας φιλοσοφίας και δημιουργίας, πρωτοπόρων εργαλείων και μεθόδων, λειτουργιών με συμπράξεις, καθώς και στην ενίσχυση σημαντικών δεσμών και στην ενδυνάμωση παραγόντων που συντελούν στο να χτίσουμε και να αναδείξουμε όλοι μαζί την μοναδικότητα της Ελλάδας στο Διεθνές στερέωμα.

Η Ελλάδα μπορεί και το κάνει, να αγκαλιάζει, να δημιουργεί και να προσφέρει αξία μέσω του DNA της και μέσω κάθε δυναμικής και καινοτόμας διαδρομής, ως μοναδικός παγκόσμιος προορισμός.

Πιο αναλυτικά, το στίγμα με ηχηρά μηνύματα για την ισχυρότατη δυναμική της Ελλάδας έδωσαν:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας,  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης,  η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου,  ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Αθανάσιος Κυριαζής,  ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης και η Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Moderators της βραδιάς στα επτά roundtables ήταν προσωπικότητες της επιχειρηματικής ζωής, με μακρά διαδρομή και αξιοσημείωτο αποτύπωμα ο καθένας στο χώρο που δραστηριοποιείται:

Η Πρόεδρος  της Επιτροπής “Εκπαίδευση – Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα” και Ταμίας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Λίτσα Παναγιωτοπούλου, η Αντιπρόεδρος και Εκτελεστική Διευθύντρια της εταιρείας STIRIXIS Group,  Έλενα Κυρνασίου, ο Ιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας Dimitris Michopoulos Reputation Management Firm, Δημήτρης Μιχόπουλος, ο Πρόεδρος του οργανισμού SBC, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος  της εταιρείας STIRIXIS Group και Ιδρυτής του οργανισμού Metallaxis.org Systems Thinker, Αλέξανδρος Αθανασούλας, ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού Hermes – Air Transport, Κώστας Ιατρού, η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece, Γεωργία Καρτσάνη, η Επικεφαλής των Special Editions της Huffingtonpost.gr και Ιδρύτρια της Δύναμης της Προσφοράς, Έμυ Λιβανίου – Ζησιοπούλου.

Ακαδημαϊκοί, Επιχειρηματίες, Υψηλόβαθμα Στελέχη της αγοράς, μίλησαν, οραματίστηκαν την Ελλάδα του αύριο, μια Ελλάδα που όλα όσα προσφέρει την τοποθετούν στον Διεθνή χάρτη ως μοναδικό προορισμό.

Διαφήμιση