Αρχική Special Topics Χ. Δήμας: Στην Ελλάδα το Κέντρο Αριστείας Τεχνητής Νοημοσύνης της HPE   

Χ. Δήμας: Στην Ελλάδα το Κέντρο Αριστείας Τεχνητής Νοημοσύνης της HPE   

Σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα στην Αθήνα αποφάσισε να επενδύσει η Hewlett Packard Enterprise (HPE), ιδρύοντας παγκόσμιο Κέντρο Αριστείας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στη χώρα μας.

0
δημας
Διαφήμιση

Την ευρείας κλίμακας επένδυση της πολυεθνικής εταιρίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Το νέο Κέντρο Αριστείας είναι μέρος του HPE Ezmeral Software και θα ενισχύσει τις δυνατότητές του σε παγκόσμια κλίμακα. Η ομάδα αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς λογισμικού ΑΙ και στοχεύει στο να βοηθά εταιρικούς πελάτες ανά τον κόσμο να ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη στη λειτουργία τους. Η έξυπνη αξιοποίηση των δεδομένων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας σε ένα ευρύ φάσμα του επιχειρείν όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η ιατρική έρευνα η υγειονομική περίθαλψη, η μεταποίηση, οι τηλεπικοινωνίες, οι αυτόνομες συγκοινωνίες αλλά και στη λειτουργία του κράτους.

Ο κ. Δήμας, κατά την τοποθέτηση του δήλωσε πως: «Η Ελλάδα αναδύεται σε κόμβο καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή, έχει γυρίσει σελίδα, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη πλέον των αγορών και προσελκύει κορυφαίες εταιρείες από το παγκόσμιο δίκτυο της τεχνολογίας να επενδύσουν εδώ».

τεχνητή νοημοσύνη

 

Αναδυόμενη αγορά τεχνολογίας η χώρα μας

Η Ελλάδα είναι ένας αναδυόμενος κόμβος καινοτομίας με ένα αναπτυσσόμενο δυναμικό οικοσύστημα εταιρειών τεχνολογίας σε παγκόσμια κλίμακα και ενθαρρύνει τις επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας. Η χώρα έχει αναπτύξει μια δεξαμενή ταλέντων υψηλής ειδίκευσης, έτοιμο να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ζήτηση για λύσεις τεχνητής νοημοσύνης. Η HPE δημιούργησε πρόσφατα περισσότερες από 30 νέες θέσεις για εξειδικευμένους μηχανικούς λογισμικού και προγραμματιστές με εκτεταμένες ικανότητες και εμπειρία σε εργαλεία ανοικτού κώδικα – συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας MLOpsKubeflow – για να ενισχύσει αυτό το νέο Κέντρο Αριστείας και έχει ήδη καλύψει με επιτυχία τις περισσότερες.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τη δημιουργία του νέου παγκόσμιου Κέντρου Αριστείας της HPE στην Ελλάδα, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα πολλαπλά οφέλη από το ταλέντο που είναι διαθέσιμο στον τομέα της πληροφορικής στη χώρα μας», δήλωσε ο Μιχάλης Κασιμιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος Hewlett Packard Enterprise Ελλάδα & Κύπρος. «Με αυτήν την επένδυση, φέρνουμε κοντά το εργατικό δυναμικό με την τεχνολογία, προωθώντας την καινοτομία και βοηθώντας τις εταιρείες και τους οργανισμούς σε όλον τον κόσμο να παράγουν μεγαλύτερη αξία και να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα από τον τεράστιο όγκο δεδομένων που έχουν στην κατοχή τους σήμερα».

Το χαρτοφυλάκιο HPE Ezmeral Software επεκτείνει τις edge-to-cloud δυνατότητες διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων της πλατφόρμας HPE GreenLake και παρέχει στους οργανισμούς τα θεμέλια για έργα μηχανικής μάθησης (ML) και τεχνητής νοημοσύνης (AI). Οι νέες δυνατότητες MLOps σε αυτό το παγκόσμιο Κέντρο Αριστείας είναι σημαντικές για την HPE καθώς το Kubeflow είναι το θεμελιώδες εργαλείο ανοικτού κώδικα για το HPE Ezmeral Unified Analytics Software και για τη δημιουργία ροών εργασίας μηχανικής μάθησης. Το Κέντρο Αριστείας συμπληρώνει τις υπάρχουσες δυνατότητες άλλων παγκόσμιων κέντρων σε εργαλεία επιστήμης δεδομένων, analytics και μηχανικής ανοικτού κώδικα, όπως τα Apache Airflow, Apache Spark, ApacheSuperset, Feast, MLFlow, Presto SQL και Ray.

«Αυτή η σημαντική επένδυση σε νέα ταλέντα θα επιταχύνει περαιτέρω την καινοτομία και την ανάπτυξη του HPE Ezmeral Software, προσφέροντας σημαντική αξία για τους πελάτες μας», αναφέρει ο αναφέρει ο MohanRajagopalan, VP, General Manager,  HewlettPackard Enterprise.

 

 

Διαφήμιση