Αρχική Διατροφή - Προτάσεις 9 μοναδικοί τρόποι να βάψετε πασχαλινά αυγά

9 μοναδικοί τρόποι να βάψετε πασχαλινά αυγά

Πασχαλινά αυγά που μοιάζουν περίτεχνα, μικρά έργα τέχνης, τα οποία μπορείτε να φτιάξετε με λίγα οικονομικά υλικά, ελάχιστο χρόνο και όλη τη φαντασία σας για να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους και να γιορτάσετε το πιο όμορφο Πάσχα!

0
eggs
Διαφήμιση

Από τη Μαίρη Βλάχου

Είτε βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας με φυσικό τρόπο ή με μπογιές εμπορίου, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα διακοσμήσετε πρωτότυπα, κλέβοντας την παράσταση στο πασχαλινό τραπέζι. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας χρώματα και εμείς σας προτείνουμε 15 τεχνικές και σχέδια για τα φετινά σας πασχαλινά αυγά.

1. Με αυτοκόλλητη ταινία

Κολλήστε την ταινία σε όποιο σχήμα προτιμάτε και κατόπιν βάψτε τα αυγά σας με το χρώμα που θέλετε. Αντί για αυτοκόλλητη ταινία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σελοτέιπ  στο οποίο θα δώσετε το σχήμα της επιλογής σας. Όταν τα αυγά έχουν βαφτεί, αφαιρείτε την ταινία. Μην θέσετε περιορισμούς στο σχέδιο και στα χρώματα, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτήν την τεχνική μία ή περισσότερες φορές, με διαφορετικά χρώματα και ποικίλα σχέδια. Επίσης, μπορείτε με τη χρήση αυτοκόλλητης ταινίας να βάψετε μίνιμαλ δίχρωμα αυγά, καλύπτοντας απλώς την επιφάνεια του αυγού που θα παραμείνει στο φυσικό χρώμα του κελύφους.

2. Με λαστιχάκια

Τυλίξτε γύρω από τα αυγά λαστιχάκια, κατά προτίμηση φαρδιά, και στη συνέχεια βάψτε τα αυγά. Ανάλογα με το σχέδιο που θέλετε, τυλίξτε ένα ή περισσότερα λαστιχάκια γύρω από το αυγό δημιουργώντας διαφορετικούς σχηματισμούς. Αφού βαφτούν τα αυγά, αφαιρέστε προσεκτικά τα λαστιχάκια. Στα σημεία που καλύψατε το αυγό, θα δείτε ότι έχουν σχηματιστεί ρίγες με το φυσικό χρώμα του αυγού.

3. Με αυτοκόλλητα

Κολλήστε αυτοκόλλητα σε πρωτότυπα σχήματα πριν βάψετε το αυγό. Κατόπιν βάλτε τα αυγά στο χρώμα και αφήστε να βαφτούν. Αφαιρέστε τα αυτοκόλλητα με προσοχή αφού έχουν στεγνώσει τα αυγά και θαυμάστε το σχέδιο στα πασχαλινά σας αυγά.

4. Ομπρέ

Ένας μοδάτος και σικ τρόπος να βάψετε τα αυγά είναι ομπρέ, δηλαδή σε διαβαθμίσεις μιας συγκεκριμένης απόχρωσης. Χρησιμοποιήστε βαφή αυγών στο αγαπημένο σας χρώμα. Αρχικά διαλύετε την βαφή με ξύδι και μικρή ποσότητα νερού σε ένα μπολ. Η ποσότητα πρέπει να καλύπτει ένα μικρό μέρος στην κάτω πλευρά των αυγών. Καθόλη τη διάρκεια κρατάτε τα αυγά μέσα στο μπολ. Μετά 4-5 λεπτά, προσθέστε λίγο ακόμη νερό στη βαφή, αφήνετε άλλα τόσα λεπτά και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι η βαφή να καλύπτει ολόκληρο το αυγό. Βγάζετε το αυγό από το μπολ και το αφήνετε να στεγνώσει. Κάθε φορά που προσθέτετε νερό η απόχρωση της μπογιάς ανοίγει ελαφρώς με αποτέλεσμα κάθε ρίγα του αυγού να βάφεται σε πιο ανοιχτό τόνο από την προηγούμενη ρίγα. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο και καλαίσθητο. Δείτε αναλυτικά την τεχνική για ομπρέ πασχαλινά εδώ.

5. Με μαρκαδόρους

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Ζωγραφίστε στην επιφάνεια του αυγού τα σχέδια της επιλογής σας ή ξεπατικώστε στο κέλυφος με ένα τσιγαρόχαρτο και μολύβι κάθε μορφής μοτίβο από περιοδικά, χαρτοπετσέτες με σχέδια, εικόνες από περιοδικά κλπ. Προσέξτε να μην ακουμπήσετε το αυγό πριν βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει καλά.

6. Με δαντέλα

Τυλίξτε τα αυγά σφιχτά με ένα κομμάτι νάυλον δαντέλα. Αφήστε τα αυγά στη βαφή λίγο περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο και κατόπιν αφήστε τα να στεγνώσουν. Κόψτε με ψαλίδι τη δαντέλα και θα δείτε ότι το σχέδιό της έχει αποτυπωθεί στο αυγό.

7. Με βερνίκι για νύχια

Ρίξτε μικρή ποσότητα από το αγαπημένο σας χρώμα βερνικιού για νύχια σε πλαστικό ποτήρι με νερό. Με μια οδοντογλυφίδα κάντε σχήματα στην επιφάνεια του βερνικιού πάνω στο νερό και κατόπιν ακουμπήστε το αυγό στην επιφάνεια του νερού. Γυρίστε το κυκλικά ώστε τα σχέδια από βερνίκι να αποτυπωθούν στο κέλυφος του αυγού. Αφήστε τα αυγά να στεγνώσουν καλά για αρκετές ώρες.

8. Με νερομπογιές

Τα πασχαλινά αυγά που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια! Ανακατέψτε τις νερομπογιές σε διάφορα χρώματα σε παλέτα ή πλαστικό πιάτο και με πινέλο σχέδια σε διάφορα σχήματα και μορφές πάνω στην επιφάνεια των αυγών. Με ένα άλλο στεγνό πινέλο προσθέστε την τελειωτική πινελιά (τρίψτε, σβήστε, ανακατέψετε κατά τόπους τα χρώματα) δημιουργώντας τους πιο ευφάνταστους σχηματισμούς. Για “πιτσιλωτό” αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα αντί για πινέλο και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους πάντες.

9. Με φυσικό τρόπο

Μερικές φορές η απλότητα δίνει το πιο όμορφο αποτέλεσμα, γι’ αυτό και οι φυσικές βαφές θα σας εκπλήξουν με το χρωματικό αποτέλεσμα. Έχετε σκεφτεί ποτέ να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με κρεμμύδια, καφέ, πάπρικα ή παντζάρια; Θα εκπλαγείτε από το πόσο ωραία αυγά θα φτιάξετε με τον πιο οικονομικό τρόπο. Βρείτε αναλυτικές οδηγίες για βαφή αυγών με φυσικό τρόπο εδώ.

πηγή: mamapeinao.gr

Διαφήμιση