Αρχική Ειδήσεις Τραγωδία στα Τέμπη: Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Τραγωδία στα Τέμπη: Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Πορεια διαμαρτυρίας διαδήλωση Αθήνα
Διαφήμιση

Συνεχίζονται σήμερα Κυριακή οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.

Η ΑΔΕΔΥ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων στο Σύνταγμα, στις 12:00.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή αναφέρει: «Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών¨, έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα». «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί», τονίζει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο

Κάλεσμα για κινητοποίηση απηύθυνε και το ΠΑΜΕ: «Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», τονίζει το ΠΑΜΕ.

μετρό

Οι σταθμοί του Μετρό

Κλειστοί θα είναι σήμερα, από τις 10:30 το πρωί, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο». Οι σταθμοί  θα κλείσουν με εντολή της ΕΛΑΣ σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Οι  συρμοί  θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Με εντολή της ΕΛΑΣ στις 12 το μεσημέρι κλείνουν και οι σταθμοί του μετρό «Ομόνοια» και «Μοναστηράκι». Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11:30 στο πέταλο της Αριστοτέλους.

Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!» η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις της, δυναμώνοντας τη συζήτηση και τη δράση μέσα στα σχολεία και έξω από αυτά.

Κινητοποιήσεις και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Στο σημερινό συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. «Σε συνέχεια της μεγάλης απεργίας της Τετάρτης, συμμετέχει στο συλλαλητήριο των σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/03/23 στο Σύνταγμα στις 12.00», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαμαρτυρία μαθητών στην Δράμα
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη χώρα

Σε αρκετές ακόμη πόλεις της χώρας θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Λάρισα: Στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 12:00 στο πάρκο Ακαδημίας
  • Βόλος: Στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας
  • Γιάννενα: Στις 17:00 στην κεντρική πλατεία
  • Ηράκλειο: Στις 11:00 στην πλ. Ελευθερίας
  • Καβάλα: Στις 12:00 στην κεντρική πλατεία
  • Χανιά: Στις 10:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Καλέσματα συμμετοχής έχουν γίνει και από αρκετά εργατικά κέντρα της επαρχίας, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία.

Στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας καλούν, επίσης, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων, Φαρμάκου, Χημικής Βιομηχανίας, Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Vodafone, Μισθωτών Δικηγόρων.

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων Ποτών Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων.

Φορείς και Σωματεία Ελασσόνας κάλεσαν σε συλλαλητήριο στις 12:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ και το εργατικό κέντρο Λαμίας πραγματοποιεί κινητοποίηση στις 12:00 στην πλατεία Πάρκου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση