Αρχική Ειδήσεις Τουρκία: Νέο “χτύπημα” από πλημμύρες -Νεκροί και αγνοούμενοι

Τουρκία: Νέο “χτύπημα” από πλημμύρες -Νεκροί και αγνοούμενοι

0
CNN Turk πλημμύρες 2023 03 15 151002
Διαφήμιση

 

Ξαναζωντανεύει ο “εφιάλτης” για τους κατοίκους των περιοχών της Τουρκίας, που επλήγησαν  από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου. Από εχθές δοκιμάζονται και πάλι, μετρώντας νέες ανθρώπινες απώλειες από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που δέχτηκαν οι σεισμόπληκτες περιοχές το τελευταίο 24ώρο. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τον θάνατο εννέα τουλάχιστον ανθρώπων, ανάμεσά τους και ενός παιδιού, μόλις 1,5 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τις Αρχές, υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, oι περιοχές που δέχθηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν η Σανλιούρφα, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, και η Αντιγιαμάν, που μετράει έναν νεκρό από τις πλημμύρες. Όπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις στη Σανλιούρφα έχασαν τη ζωή τους σε υπόγεια διάβαση που πλημμύρισε, ενώ υπάρχουν άτομα που αγνοούνται.

Δεν έχει τέλος ο “εφιάλτης” των σεισμόπληκτών στην Τουρκία

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τα νερά να πλημμυρίζουν τους δρόμους και από την ορμή να παρασύρουν αυτοκίνητα. Αρκετοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από ένα κάμπινγκ στη Σανλιούρφα, όπου οι επιζώντες του σεισμού είχαν καταφύγει σε σκηνές. Οι ασθενείς απομακρύνθηκαν επίσης από ένα νοσοκομείο, ανέφερε η HaberTurk.

Ένα άτομο σκοτώθηκε στην πόλη Τουτ στη νοτιοανατολική επαρχία Αντιγιαμάν, όπου τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα κοντέινερ όπου ζούσαν επιζώντες του σεισμού, δήλωσε ο κυβερνήτης Νουμάν Χατζόπογου. Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται.

Τέσσερις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ δύο πυροσβέστες δηλώθηκαν ως αγνοούμενοι στη γειτονική επαρχία Σανλιούρφα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Σαλίχ Αϊχάν στην τηλεόραση HaberTurk.

Διαφήμιση