Αρχική Ειδήσεις Πέμπτη 16 Μαρτίου: 24ώρη πανελλαδική απεργία -Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Πέμπτη 16 Μαρτίου: 24ώρη πανελλαδική απεργία -Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Όλη η χώρα σε απεργία -Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 16/03

Σύνταξη: ecozen.gr

0
gsee afisa 12 03 2023 1165x1536
Διαφήμιση

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Ακυρώνονται και αεροπορικά δρομολόγια.

Τα αιτήματα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι της τραγωδίας των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Με τη γενική πανεργατική απεργία, απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια»

Από την πλευρά της η ΓΣΣΕ τονίζει: «Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών».

Συλλαλητήριο απεργία
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Τα αστικά λεωφορεία

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ δηλώνει «Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με ζητήματα ελλιπούς ασφαλείας σε βαθμό που αγγίζουν την παθογένεια» και απαιτεί «συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή». Τέλος καλεί τους εργαζόμενους στις 11:00 π.μ. στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

λεωφορεία Θεσσαλονίκη

Τα ΚΤΕΛ

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Στο αεροδρόμιο -απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου της προχωρούν η AEGEAN και η Olympic Air, λόγω συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος στην 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Oι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους. Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Αεροδρόμιο

Τα πλοία

Δεμένα θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη (16/3) ενόψει της απεργίας που έχει κηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Kλειστά και τα σχολεία

Κλειστά θα μείνουν σχολεία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, καθώς η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει «Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3» και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα.

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου, όπως ενημέρωσε το ΥΠΕΣ.

Μετά από αγωγή που κατέθεσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, η απεργία/αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους που είχε προκηρύξει για την Πέμπτη 16 Μαρτίου η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, με αίτημα να μην εφαρμοστεί η διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο, κρίθηκε παράνομη.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διαφήμιση