Αρχική Καταστροφές Ισπανία: Η πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά της χρονιάς -Εκτός ελέγχου

Ισπανία: Η πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά της χρονιάς -Εκτός ελέγχου

Εκτός ελέγχου η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ισπανία -Απομακρύνθηκαν 1500 άνθρωποι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Διαφήμιση

Στάχτη έγιναν 10.000 στρέμματα στην Καστεγιόν της ανατολικής Ισπανίας στην πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της φετινής περιόδου. Περισσότεροι από 1.500 κάτοικοι χρειάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους κατόπιν απόφασης των τοπικών αρχών για λόγους ασφαλείας.

Οι ισχυροί άνεμοι και η παρατεταμένη ανομβρία τους προηγούμενους μήνες, αλλά και το δύσβατο σε πολλά σημεία δάσος, κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής.

Περισσότεροι από 700 Ισπανοί  πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ η πυρκαγιά εξαπλώνεται εκτός ελέγχου 48 ώρες μετά την εκδήλωσή της και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Η πυρκαγιά κατακαίει εκτάσεις στην περιοχή της Βιλανουέβα ντε Βιβέρ και, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες, είναι μία πυρκαγιά υψηλού βαθμού δυσκολίας λόγω των καιρικών συνθηκών που είναι παρόμοιες με εκείνες του καλοκαιριού.

ΗΛΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ (ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI)
Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI

2022: η μαύρη χρονιά για τα δάση της Ευρώπης

Το 2022, μαύρη χρονιά για τις δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη, η Ισπανία υπήρξε η πλέον πληγείσα χώρα της ηπείρου, με 500 δασικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν  τεράστιες εκτάσεις, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ενημέρωσης για τις Δασικές Πυρκαγιές.

Με πληροφορίες από από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Euronews

Διαφήμιση