Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια ΕΟΤ: Στην κορυφή της ζήτησης η Ελλάδα στις αγορές της Ουγγαρίας και...

ΕΟΤ: Στην κορυφή της ζήτησης η Ελλάδα στις αγορές της Ουγγαρίας και της Δανίας για το 2023

Ο ΕΟΤ στις εκθέσεις Utazas της Ουγγαρίας και Ferie For Alle της Δανίας.

Σύνταξη: ecozen,gr

0
photo3
Άποψη του περιπτέρου του ΕΟΤ στην έκθεση Ferie For Alle 2023, που πραγματοποιήθηκε στη Δανία.
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις αγορές της Ουγγαρίας και της Δανίας για τον ελληνικό τουρισμό το 2023, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΤ από τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι προκρατήσεις από την Ουγγαρία παρουσιάζουν μέχρι τώρα αύξηση κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την Ελλάδα να παραμένει ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός των Ούγγρων, ενώ την ίδια στιγμή η αγορά της Δανίας εμφανίζει σαφείς ανοδικές τάσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά, όταν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τη χώρα μας επισκέφθηκαν περισσότεροι από 380.000 Δανοί.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του ΕΟΤ στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Utazas 2023 της Βουδαπέστης και Ferie For Alle της Δανίας.

photo1
Το ελληνικό περίπτερο στην Utazas 2023 στην Βουδαπέστη αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Ο ΕΟΤ στην Ουγγαρία

Στην έκθεση Utazas, τη μεγαλύτερη του κλάδου στην Ουγγαρία που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΤ έλαβε μέρος μετά από απουσία πολλών ετών, με συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βουδαπέστη, Μανώλης Αποστολάκης, καθώς και μεγάλο μέρος του κοινού της έκθεσης, το οποίο συνολικά ξεπέρασε τα 30.000 άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε, σημαντικά αυξημένος παρουσιάζεται ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων (blocked seats), τις οποίες δεσμεύουν οι t.os για τους 12 ελληνικούς προορισμούς που συνδέονται απευθείας με τα αεροδρόμια της Βουδαπέστης και της Debrecen, με δεδομένο ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της ουγγρικής πρωτεύουσας, το 2022 οι διακινηθέντες επιβάτες προς την Ελλάδα υπερέβησαν τους 400.000. Ισχυρή παραμένει, παράλληλα, η τάση πολλών Ούγγρων να ταξιδέψουν και φέτος οδικώς προς τη χώρα μας, με βασικούς προορισμούς την Χαλκιδική, την Πιερία, την Θάσο και την Κέρκυρα.

Το ενδιαφέρον των Δανών τουριστών για την Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα αυξημένο και το 2023.

Αισιόδοξη εικόνα και από την Δανία

 Η έκθεση Ferie For Alle πραγματοποιήθηκε στο Χέρνιγκ της Δανίας από 24 έως και 26 Φεβρουαρίου. Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 40 τ.μ. και συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Προώθησης Χαλκιδικής και τον Οργανισμό Προβολής Ρόδου.

Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 56.000 άτομα (έναντι 41.252 το 2022), ενώ στη διάρκεια της Έκθεσης πωλήθηκαν περισσότερα από 8 χιλιάδες πακέτα διακοπών, με μερίδιο πωλήσεων για την Ελλάδα άνω του 70%. Η πλειονότητα των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου ήταν repeaters, καθώς η χώρα μας αποτελεί τον προσφελέστερο προορισμό τους, ενώ οι περισσότεροι αναζητούσαν ελληνικούς προορισμούς ιδιαίτερα στην ενδοχώρα, καθώς και πληροφορίες για ειδικές μορφές τουρισμού, όπως δραστηριότητες στη φύση, τουρισμό περιπέτειας, τουρισμό ευεξίας, γαστρονομία κ.ά.

Στη διάρκεια της έκθεσης, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Παύλος Μούρμας, και η αναπληρώτρια προϊσταμένη, Μαρία Ζευγουλά, είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους τόσο των Δανών t.os που διακινούν τον κυριότερο όγκο τουριστών προς τη χώρα μας και ενδιαφέρονται για νέους προορισμούς στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όσο και κορυφαίων τουριστικών ΜΜΕ της Δανίας σχετικά με τον προγραμματισμό ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips). Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε, εξάλλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Δανία, Φραγκίσκος Κωστελλένος, και ο Πρέσβης της Κύπρου, Ιάκωβος Κιρακοσιάν, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους συνεκθέτες.

 

Διαφήμιση