Αρχική Special Topics ΕΕ: Ταξιδιωτικό πάσο για τους 18χρονους που επιθυμούν να γνωρίσουν την Ευρώπη...

ΕΕ: Ταξιδιωτικό πάσο για τους 18χρονους που επιθυμούν να γνωρίσουν την Ευρώπη – Δικαιούχοι και αιτήσεις

DiscoverEU: Οι νέοι ταξιδεύουν και γνωρίζουν την Ευρώπη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
DISCOVER EU
Διαφήμιση

Αν είσαι 18 ετών και κάτοικος χώρας του προγράμματος Erasmus+, είναι  μια καλή στιγμή να εξερευνήσεις την Ευρώπη!

Το DiscoverEU είναι μια δράση της ΕΕ που απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν καλύτερα τις ευρωπαϊκές χώρες και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Παρίσι
Γαλλία, Παρίσι (Φωτογραφία: Alexander Kagan / unsplash)

Τι είναι το DiscoverEU;

Το DiscoverEU είναι μια δράση του προγράμματος Erasmus+ που δίνει τη δυνατότητα στους νέους να ανακαλύψουν την Ευρώπη μέσα από μαθησιακές εμπειρίες. Όσοι κληρωθούν θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ποικιλία των πόλεων και των χωριών της, ταξιδεύοντας κυρίως με το τρένο, αν και προβλέπονται εξαιρέσεις, κυρίως για τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών.

Το πρόγραμμα προσφέρει μια εκπληκτική ταξιδιωτική εμπειρία σε μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα επιτρέψει στους νέους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν  την πολυμορφία της Ευρώπης, να μάθουν για την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της και να έρuουν σε επαφή με άλλους νέους από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Μια μοναδική εμπειρία που θα βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες για τη ζωή και το μέλλον τους, όπως ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση και ανοιχτό πνεύμα απέναντι σε άλλους πολιτισμούς.

Όλοι οι νέοι που θα επιλεγούν για να γνωρίζουν την Ευρώπη θα λάβουν ταξιδιωτικό πάσο και ευρωπαϊκή κάρτα νέων DiscoverEU, η οποία θα τους παρέχει σημαντικές εκπτώσεις για πολιτιστικές επισκέψεις, δραστηριότητες μάθησης, αθλητισμό, τοπικές μεταφορές, στέγαση, φαγητό κ.λπ.

lukas d sXRGw EQKG4 unsplash
Γερμανία, Φρανκούρτη (Φωτογραφία: Lukas D / unsplash)

Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει

Οι αιτήσεις για το ταξιδιωτικό πάσο ξεκίνησαν την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 12:00 (μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών).

Οι προϋποθέσεις για να υποβάλλει κάποιος αίτηση για το ταξιδιωτικό πάσο είναι οι παρακάτω:

  • Να έχει γεννηθεί από την 1η Ιουλίου 2004 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2005,
  • Να είναι πολίτης χώρας της ΕΕ ή να διαμένει νόμιμα σε αυτήν – ή σε μια από τις χώρες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα Erasmus+: Βόρεια Μακεδονία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία.
  • Να συμπληρώσει το ηλεκτρονικό έντυπο της αίτησης με αριθμό δελτίου ταυτότητας, διαβατηρίου ή δελτίου νόμιμης διαμονής σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι νέοι που θα γίνου δεκτοί στο πρόγραμμα μπορούν να ταξιδέψουν από τις 15 Ιουνίου 2023 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 – για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες.  

nastya dulhiier FiSdT1rZKH8 unsplash
Ολλανδία, Άμστερνταμ (Φωτογραφία: Nastya Dulhiier)

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι νέοι που έχουν αναπηρία ή κάποιο πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι τους, μπορούν να έχουν βοήθεια και στήριξη που θα διευκολύνει τη συμμετοχή τους στη δράση.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ταξιδέψουν μαζί φίλοι, μέχρι και 4 άτομα, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι πληρούν τις προϋποθέσεις. Σ’ αυτήν την περίπτωση, όλοι θα πρέπει να υποβάλλουν μαζί τις αιτήσεις τους και χρησιμοποιήσουν κοινό κωδικό αίτησης

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τη δράση DISCOVEReu στην παρακάτω ιστοσελίδα:

https://youth.europa.eu/discovereu_el

Και να ακολουθήσετε την ομάδα του DiscoverEU στο Facebook. 

Η Ευρώπη είναι δική σου. Κάνε το πρώτο βήμα!

Διαφήμιση