Αρχική Περιβάλλον Ecocity: Κυκλική και Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη με τη συμβολή Νέων Προτύπων

Ecocity: Κυκλική και Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη με τη συμβολή Νέων Προτύπων

Το ecocity στη έκθεση VerdeTec στο MEC Παιανίας, 17-19 Μαρτίου 2023

Σύνταξη: ecozen,gr

0
Verde tec PROSKLISI EPISKEPTI
Διαφήμιση

Το ECOCITY διοργανώνει ημερίδα με θέμα «ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ – προς την Κυκλική και Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη»την Παρασκευή  17 Μαρτίου 2023  (11.00 – 15.00) στο MEC Παιανίας στα πλαίσια του VerdeTec FORUM  της ομώνυμης διεθνούς έκθεσης.

Στην Ημερίδα συμπράττουν το ΥΠΕΝ, ο ΕΛΟΤ, το ΤΕΕ, το ΕΜΠ και η ΕΕΔΣΑ με κύριο στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση της Αυτοδιοίκησης και της Βιομηχανίας αναφορικά με την μετάβαση προς μία κοινωνία μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Επιστήμονες, Ειδικοί Επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων της Διοίκησης και της Αγοράς θα τοποθετηθούν και θα συζητήσουν για τις μεθόδους και τις πρακτικές που εφαρμόζονται ή πρέπει να εφαρμοστούν με κοινή παραδοχή στα υφιστάμενα ή στα νέα πρότυπα.

άθληση - αθλητικές - φύση - περιβάλλον
Εικόνα: UNSPLASH/Robert Collins

Στην εποχή της κλιματικής κρίσης κατά την οποία επιχειρείται συνολικά η μετάβαση προς μια κοινωνία μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με την εφαρμογή μεθόδων Κυκλικής Οικονομίας και Οικονομίας Κοινής Χρήσης, πολλά είναι τα δραστικά μέτρα που υλοποιούνται και άλλα που προγραμματίζονται. Με εστίαση στις σύγχρονες πόλεις, οι οποίες καλούνται να μειώσουν ουσιαστικά το ανθρακικό τους αποτύπωμα ώστε να εξασφαλίσουν κλιματική ουδετερότητα, το στοίχημα είναι, να επιτευχθεί και η βιωσιμότητά τους, προσφέροντας ποιότητες καθημερινότητας στους κατοίκους τους.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν και οι οργανωτές της έκθεσης VerdeTec παρέχουν διευκολύνσεις μετάβασης προς και από το MEC.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας και τους ομιλητές μπορείτε να το διαβάσετε, εδώ.

 

 

Διαφήμιση