Αρχική Περιβάλλον Αστική κινητικότητα: Μια εφαρμογή επιβραβεύει το περπάτημα στην πόλη

Αστική κινητικότητα: Μια εφαρμογή επιβραβεύει το περπάτημα στην πόλη

Σύνταξη: ecozen,gr

Φαντάζεστε μια εφαρμογή που θα μας δίνει χρήματα όταν περπατάμε αντί να οδηγούμε αυτοκίνητο;

0
περπάτημα πάρκο
Διαφήμιση

Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με την εταιρεία MoveNow, στο πλαίσιο έργου έρευνας και καινοτομίας που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας πραγματοποιεί έρευνα για μια νέα εφαρμογή που θα κάνει καλό στην πόλη μας, στην υγεία μας αλλά και στην τσέπη μας.

Η εφαρμογή αυτή θα επιβραβεύει τους χρήστες με ανταποδoτικές προωθητικές ενέργειες (εκπτώσεις – κουπόνια) από εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται επί των διαδρομών με περπάτημα που αυτοί επέλεξαν για την μετακίνηση τους.

 

Walking
Φωτογραφία: Nick Night / unsplash

Για να γίνει αυτή η εφαρμογή πραγματικότητα και κατάλληλη για όλους, το εργαστήριο του ΕΜΠ ζητά τη συμβολή των ίδιων των πολιτών της Αττικής που θα τη χρησιμοποιήσουν και των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν.

Για αυτό έχουν αναρτήσει ένα – ανώνυμο –  «Ερωτηματολόγιο για την Ανάπτυξη Εφαρμογής Επιβράβευσης για την Προώθηση του Περπατήματος εντός του Αστικού Ιστού» εδώ:

https://inwalka.formstack.com/forms/inwalk_final_qs 

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για στατιστικές αναλύσεις. 

Σκοπός της έρευνας αυτής είναι να διερευνηθούν τα χαρακτηριστικά για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (smartphone app), η οποία θα προτείνει στους χρήστες διαδρομές περπατήματος για τις μετακινήσεις τους, με στόχο την προώθηση του περπατήματος ως βιώσιμου τρόπου μετακίνησης εντός του αστικού ιστού των πόλεων.

Συγχρόνως, η έρευνα στοχεύει στην ανάδειξη των κινήτρων και των ανασταλτικών παραγόντων που επηρεάζουν την προσωπική επιλογή των μετακινούμενων μιας περιοχής για την επιλογή ή μη του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους.

Το ερωτηματολόγιο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Κίνητρα για Περπάτημα – Incentives for Walking (InWalk)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» της Περιφέρειας Αττικής και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» και εκπονείται από το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροECOCITY: Ημερίδα για τη δημιουργία Κυκλικών και Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων
Επόμενο άρθροGreen Tank: Εγκαίνια για το Παρατηρητήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων