Αρχική Special Topics Τέμπη:  Ο Αρκάς – Τα δάκρυα των αγγέλων και μιας ολόκληρης γενιάς...

Τέμπη:  Ο Αρκάς – Τα δάκρυα των αγγέλων και μιας ολόκληρης γενιάς που δεν…πρόλαβε

Τα σιδηροδρομικά χιλιόμετρα και άλλων διαδρομών που “έγραψε” μια  απαξιωμένη γενιά αλλά και και μιας γενιάς που δεν πρόλαβε να κάνει τα δικά της όνειρα και…λάθη.

0
Τέμπη Αρκας Άγγελος
Διαφήμιση

 

Αγγελικη

Άρθρο της Αγγελικής Γυπάκη

Με δύο σκίτσα, που ραγίζουν την καρδιά κάθε Έλληνα πολίτη, ο γνωστός σκιτσογράφος και συγγραφέας Αρκάς, τα… είπε όλα!

Μέσα στην πολυφωνία των αλλεπάλληλων τραγικών ανακαλύψεων, διαπιστώσεων, αναλύσεων και αποδόσεων ευθυνών για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη που συγκλονίζει τη χώρα από τις 11.22 μμ της 28ης Φεβρουαρίου 2023...ένα μόνο μένει:

Η απώλεια των νέων παιδιών που τόσο απρόσμενα, άδικα, εγκληματικά συνεθλίβησαν μαζί με τα όνειρα τους μέσα σε μια καυτή μάζα σιδηρικών κάπου στα Τέμπη.

Μια εντολή που δεν δόθηκε σωστά και ένα χρυσοπληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα που δεν λειτούργησε ποτέ, είναι η μια η ευθώρητη όψη  του νομίσματος .

Τι γίνεται όμως με την άλλη όψη, την αθώρητη που στη  σκιά του…προφανούς, ασκεί την εξουσία των αριθμών και της τεχνογνωσίας.

Τι γίνεται με ένα σύστημα άπειρων, υπερφιάλων έως και ψυχικά ανάπηρων executives στελεχών που μαζεύτηκαν από «τας…Ευρώπας» για να εκσυγχρονίσουν την ψωροκώσταινα  με μία διάθεση περιφρόνησης προς τη γνώση που η εμπειρία και η ψυχή χρόνων και χρόνων δημιουργεί  και…γράφει χιλιόμετρα σιδηροδρομικών και άλλων διαδρομών.

Τέμπη Αρκας Μάρτιος

Μια μάζα ειδικών και μη χαρτογιακάδων  που μάλλον δεν κατανοούσε τις βαθιές ανάγκες ενός αιωνόβιου σιδηροδρόμου,ο οποίος  όμως κατάφερε να «γράψει» επάνω του ολόκληρη τη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας .

Και τι έγινε ή τι θα γίνει επιτέλους με το πλήθος των οικονομικών συμφερόντων ,εργολάβων και πολιτικάντηδων ζυμωμένων με  περίσσια πολιτική αναλγησία δεκάδων ετών, που κατέφαγαν ατιμωρητί τα θεμέλια ,τους τοίχους και τα πορτοπαράθυρα του οικοδομήματος Ελλάδα. Όλα αυτά που οδήγησαν  τόσες οικογένειες σήμερα στον ασύλληπτο αυτόν θρήνο.

Αλλά και όλα αυτά που οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό να κλαίει στο καμίνι της πυρκαγιάς στο Μάτι αλλά και τον ολετήρα της  οικονομικής, αξιακής και ψυχολογικής κατάρρευσης μιας ολόκληρης γενιάς 50άρηδων και μιας νεώτερης πλήρους και αγγελικής αθωότητας  γενιάς που απλά δεν πρόλαβε καν να κάνει το…δικό της λάθος.

ΥΓ.Αφιερωμένο στον Αρκά που “ξύπνησε” την ορμή της γραφής μέσα μου

Διαφήμιση