Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε ΥΦΥΠΕΞ Η.Π.Α.: Εντυπωσιακή η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας

ΥΦΥΠΕΞ Η.Π.Α.: Εντυπωσιακή η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας

Η χώρα μας 10πλασίασε τα τελευταία 3μισυ χρόνια την παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

0
Κώστας Σκρέκας σε ΥΦΥΠΕΞ των Η.Π.Α.: Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας
Κώστας Σκρέκας σε ΥΦΥΠΕΞ των Η.Π.Α.: Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας
Διαφήμιση

Τα αποφασιστικά βήματα της χώρας προς την πράσινη μετάβαση αλλά και την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στην αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α., αρμόδια για την ενεργειακή διπλωματία, Laura Lochman. Η  κ. Lochman δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενώ, παράλληλα, επισήμανε τον κομβικό ρόλο της χώρας ως πυλώνα ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας 10πλασίασε τα τελευταία 3μισυ χρόνια την παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (από 200ΜW σε 2000ΜW) καθιστώντας την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο  (πάντα σε σχέση  με την κατανάλωση) και 8η σε συμμετοχη των ΑΠΕ συνολικά στο μίγμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.Σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση ομοίως διαπιστώνεται αυξητική τάση καθώς στο τέλος του 2022 12% των κυκλοφορούντων οχημάτων ειναι 100% ηλεκτρικά και υβριδικά όταν πέντε χρόνια το ποσοστό αυτό ήταν μηδενικό. Καθοριστική είναι η συμμετοχή των αιολικών πάρκων στο ενεργειακό μίγμα της χώρας καθώς το 2022 συνδέθηκαν στο δίκτυο 68 νέες ανεμογεννήτριες συνολικής αποδιδόμενης ισχύος 230 MW και αντιστοιχούν σε επενδύσεις συνολικού ύψος άνω των 230 εκατ. ευρώ, ήτοι  αύξηση 5,2% σε σχέση με το τέλος του 2021.

Κώστας Σκρέκας σε ΥΦΥΠΕΞ των Η.Π.Α.: Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έλαβε η χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση προσιτών τιμών για τους καταναλωτές αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην υιοθέτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής λύσης, με την επιβολή πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου.

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας ανέπτυξε τη στρατηγική αύξησης των διασυνδέσεων με τις γειτονικές χώρες και την υλοποίηση κρίσιμων υποδομών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB αλλά και ο νέος αγωγός φυσικού αερίου με τη Βόρεια Μακεδονία, του οποίου η κατασκευή θα ξεκινήσει σύντομα. Τέλος, αναφέρθηκε στις εμβληματικές «πράσινες» διασυνδέσεις, όπως αυτή με την Αίγυπτο.

Διαφήμιση