Αρχική Περιβάλλον Τράπεζα της Ελλάδος: Αρχίζουν ξανά οι Καταθέσεις Πολιτισμού

Τράπεζα της Ελλάδος: Αρχίζουν ξανά οι Καταθέσεις Πολιτισμού

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Αφίσα - Καταθέσεις Πολιτισμού
Διαφήμιση

Το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος επαναλαμβάνει φέτος, μετά από υποχρεωτική διακοπή τριών ετών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού», τον οποίο υλοποιεί στο πλαίσιο της συμβολής της Τράπεζας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας. 

Ο φετινός πέμπτος κύκλος περιλαμβάνει τρεις θεματικούς άξονες: περιβάλλον, ιστορία και αρχαιολογία και εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με τη συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Χρήστου Ζερεφού, με τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα. Θέμα της συζήτησης θα είναι «Πώς το κλίμα γράφει ιστορία;».

Θα ακολουθήσουν:

  • Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα με θέμα «Πολιτική βία και ερμηνείες της ιστορίας».

  • Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 

Ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης θα συζητήσει με τη δημοσιογράφο Μαίρη Αδαμοπούλου με θέμα «Αρχαία Μεσσήνη: Η ψυχοσύνθεση μιας χαμένης πολιτείας»

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18:30.
  • Είσοδος: Πανεπιστημίου 21.
  • Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή  από τις 17:45. 
  • Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής στο registrations@bankofgreece.gr
  • Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική  σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης.

AFISA KEPOET KATATHESEIS -Καταθέσεις

Το βιογραφικό του καθηγητή Χρήστου Ζερεφού

Ο Χρήστος Ζερεφός είναι Γενικός Γραμματεύς της Ακαδημίας Αθηνών και Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει διατελέσει Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών, επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Βοστώνης, Μινεσότα ως Fulbright Scholar, Πρόεδρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Χρήστος Ζερεφός
Ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός

Επίσης, είναι Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της Academia Europaea, της Νορβηγικής Ακαδημίας, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών κ.α. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Ελληνικού Ιδρύματος για την Έρευνα και την Καινοτομία (ΕΛΙΔΕΚ). Ο κ. Ζερεφός είναι παγκοσμίως γνωστός για τις έρευνές του σχετικά με τις μεταβολές στο στρώμα του όζοντος, στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και την αλληλεπίδραση κλίματος και φυσικοχημικών παραμέτρων σε παγκόσμια κλίμακα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΑσθενείς με καρκίνο: Πώς η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση