Αρχική Ειδήσεις Τουρκία: Νέος τριπλός ισχυρός σεισμός με νεκρους και τραυματίες

Τουρκία: Νέος τριπλός ισχυρός σεισμός με νεκρους και τραυματίες

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε και πάλιτην Τουρκία προκαλώντας -σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό- τουλάχιστον 3 νεκρους και 213 τραυματίες.

0
τριπλος σεισμός 200223 τουρκία
Διαφήμιση

Τριπλό σεισμικό «χτύπημα»6,45,8 και 5,2 Ρίχτερ δέχθηκε και πάλι το βράδυ της Δευτέρας 20/02/23 η γειτονική Τουρκία. Η ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε και πάλι  τη νότια επαρχία Χατάι και Σαμαντάγ στην Τουρκια προκαλώντας -σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό- τουλάχιστον 3 νεκρους και 213 τραυματίες.Ο νέος τριπλός σεισμός  εστιάζεται σε  μία από τις περιοχές που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μία γυναίκα, όταν έπεσε πέτρα στο κεφάλι της, κατά τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 19.07 ώρα Τουρκιας.

Η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD) αναφέρει ότι οι νέοι σεισμοί  είχαν επίκεντρο την κοινότητα Ντέφνε σε απόσταση 14 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντιόχειας και 70 χλμ. βόρεια της Λατάκιας στη Συρία. Το εστιακό βάθος του σεισμού μετρήθηκε στα 10 χλμ.

 

Διαφήμιση