Αρχική Ειδήσεις Ρωσία: Διάγγελμα Πούτιν στις 21 Φεβρουαρίου

Ρωσία: Διάγγελμα Πούτιν στις 21 Φεβρουαρίου

Τρεις μέρες πριν την επέτειο της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν (Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει στις 21 Φεβρουαρίου διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, δηλαδή τρεις μέρες πριν την πρώτη επέτειο της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

«Την 21η Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα μιλήσει στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση» (η οποία συγκροτείται από την Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή)»), δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η ομιλία θα αφορά «την τρέχουσα κατάσταση», συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία και της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης στη Ρωσία.

samuel jeronimo iCmp5TD9cw unsplash
Φωτογραφία: Samuel Jeronimo/ unsplash

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Gostiny Dvor, μια αίθουσα συνεδρίων κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, στο κέντρο της Μόσχας.

Παραδοσιακά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνει κάθε χρόνο διάγγελμα για την κατάσταση του έθνους στους Ρώσους βουλευτές, στο οποίο κάνει ανασκόπηση του περασμένου έτους και καθορίζει νέες στρατηγικές κατευθύνσεις. Ωστόσο το 2022, η ομιλία ακυρώθηκε λόγω της επίθεσης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Περιμένουμε να δούμε αν στο διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό θα διαπιστευτούν ξένοι δημοσιογράφοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση