Αρχική Ειδήσεις Προβλέψεις για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην Τουρκία

Προβλέψεις για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην Τουρκία

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Διάσωση Τουρκια
Διαφήμιση

Ο απολογισμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία ξεπερνά τους 19.000 νεκρούς, σύμφωνα με νέα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές των δύο χωρών, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια, εν μέσω ψύχους.

Στην Τουρκία έχουν χάσει τη ζωή τους 16.170 άνθρωποι, ενώ στη Συρία άλλοι 3.162, σύμφωνα με τις αρχές και ιατρικές πηγές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 19.332.

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, άγνωστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων, ενώ οι εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό είναι τρομακτικές, με κάποιους να μιλούν ακόμη και για 50.000 νεκρούς.

Οι πρώτες 72 ώρες είναι οι πιο κρίσιμες

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα στα συντρίμμια να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια, αλλά οι ελπίδες μειώνονται, καθώς έχουν περάσει τρία εικοσιτετράωρα μετά τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Οι πρώτες 72 ώρες είμαι κρίσιμες για τον εντοπισμό επιζώντων, περισσότερο από το 90% των διασωθέντων έχουν εντοπιστεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον Ίλαν Κέλμαν ερευνητής φυσικών καταστροφών στο University College του Λονδίνου (UCL).

FB IMG 1675844679043

Οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 50.000

«Δεν θα εκπλαγώ αν οι νεκροί φτάσουν τους 50.000» τόνισε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία, Ευθύμιος Λέκκας.

«Πρόκειται για μία από τις μεγάλες καταστροφές, δεν την έχουμε αποτιμήσει ακόμα. Δεν θα με εκπλήσσει το γεγονός αν αναφερθούν περίπου 50.000 νεκροί πολύ πιο πάνω από ό, τι ανακοινώνεται και αυτό με βάση συνδυασμένες παρατηρήσεις που κάναμε και σε κτίρια αλλά και με βάση πληροφορίες που πήραμε από Τούρκους συναδέλφους. Επαναλαμβάνω, δεν θα με εκπλήσσει καθόλου αν οι νεκροί φτάσουν τους 50.000. Είναι μια τεράστια περιοχή όσο περίπου η ηπειρωτική Ελλάδα, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το ERT news

Διαφήμιση