Αρχική Ελλάδα CapsuleT: Ποιες είναι οι Startups που διακρίθηκαν στον τουρισμό

CapsuleT: Ποιες είναι οι Startups που διακρίθηκαν στον τουρισμό

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του CapsuleT ανέδειξε για ακόμη μια χρονιά τις καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις στον τουριστικό τομέα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
A7303827 1 1392x928
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT αναδεικνύοντας για ακόμη μια χρονιά τις καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού.

Οι 4 μεγάλοι νικητές παρουσιάστηκαν σε στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή σε μια ολοζώντανη βραδιά γεμάτη καινοτομίες, τεχνολογικές ιδέες και έξυπνες λύσεις για τον ελληνικό τουρισμό.

Οι κορυφαίες startups που ξεχώρισε η κριτική επιτροπή

Οι 3 νεοφυείς επιχειρήσεις του 5ου κύκλου, οι οποίες ξεχώρισαν και κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο του CapsuleT ήταν η DELIVERBACK, η ORBITO TRAVEL και η CELLARHOPPING.

GEO00110

Ειδικότερα, την 1η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ κατέκτησε η DELIVERBACK, στη 2η θέση βρέθηκε η ORBITO TRAVEL, λαμβάνοντας το ποσό των 5.000 ευρώ και τέλος, την 3η θέση των 3.000 ευρώ πήρε η ομάδα της CELLARHOPPING.

Ωστόσο, τα έπαθλα των τριών επικρατέστερων ομάδων, μια ευγενική χορηγία της The People’s Trust, δεν περιορίζονται σε μετρητά. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η εταιρία Programize προσφέρει συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα product development στους 3 νικητές, ενώ παράλληλα οι νικητές θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες development με προνομιακές τιμές
  • Η εταιρία Nelios προσφέρει στον πρώτο νικητή δωρεάν υπηρεσίες digital marketing

Βασικοί παράμετροι για την αξιολόγηση των νεοφυών επιχειρήσεων που διαγωνίστηκαν ήταν η ιδέα ως προς την καινοτομία της, η επιχειρηματική ωριμότητα και η προοπτική που προσφέρει η εκάστοτε υπηρεσία/προϊόν, η πληρότητα των ειδικών κριτηρίων αναφορικά με την εξέλιξη της κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Επιτάχυνσης και τα τυπικά της χαρακτηριστικά.

Η Startup που κατέκτησε το κοινό

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την αγαπημένη του ομάδα με βάση την παρουσίαση που έγινε ζωντανά, απονέμοντας το Βραβείο Κοινού. Νικήτρια αναδείχθηκε και πάλι η ομάδα της CELLARHOPPING , η οποία κέρδισε μια 4ήμερη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Triton Boutique Hotel στην Κω για 4 άτομα.

GEO00031

Τεχνολογία, καινοτομία και τουρισμός στην Ελλάδα

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ομιλία πραγματοποίησε ο Χρήστος Ταραντίλης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής: «Το οικοσύστημα τεχνολογίας στην Ελλάδα έχει ξυπνήσει. Δουλειά όλων μας είναι να στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους, ο καθένας από τη θέση του, και να προσπαθούμε συνεχώς αυτό να το ανοίξουμε. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία μας» ανέφερε.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Οι υποστηρικτές, οι χορηγοί και οι στρατηγικοί συνεργάτες

Η ολοκλήρωση του 5ου κύκλου Προγράμματος Επιτάχυνσης πραγματοποιήθηκε, για άλλη μια φορά, με την πολύτιμη συνδρομή και χορηγία της Google ως μέγας χορηγός, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust, ο οποίος ενίσχυσε την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών startup στον τουριστικό κλάδο και υποστήριξε το διαγωνιστικό κομμάτι του προγράμματος με την προσφορά των χρηματικών επάθλων για τους 3 νικητές, καθώς και της Aegean Airlines, χάρη στην οποία οι μετακινήσεις των ομάδων εκτός Αθηνών έγιναν πιο εύκολες. Σημαντικοί υποστηρικτές των δράσεων του προγράμματος ήταν, επίσης, οι στρατηγικοί συνεργάτες του επιταχυντή: Το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, η Nelios, η Programize, η PwC Greece και η TÜV Austria Hellas.

Παράλληλα, η ομάδα του CapsuleT ένωσε τις δυνάμεις της και με τις Clio Muse Tours, Ferryhopper, Triparound, Welcome Pickups, Workathlon και Woof Together, αναγνωρισμένες startups της τουριστικής αγοράς, οι οποίες εντάχθηκαν ως community partners στο πρόγραμμα.

Διαφήμιση