Αρχική Κόσμος Αντιόχεια: Θλιβερή κατάληξη για το ζευγάρι Ελλήνων που αναζητούνταν

Αντιόχεια: Θλιβερή κατάληξη για το ζευγάρι Ελλήνων που αναζητούνταν

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Σεισμός Τουρκία
Εικόνα: Twitter
Διαφήμιση

Τραγική κατάληψη είχε η αναζήτηση για το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοούταν στην Αντιόχεια μετά τους τεράστιους σεισμούς των 7,8 και 7,7 Ρίχτερ.

Ο Γιώργος Αντύπας, 65 ετών και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 62 ετών κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό, ο οποίος έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Σεισμός Τουρκία - Ζευγάρι Ελλήνων
Εικόνα: Twitter

Οι δύο Έλληνες εντοπίστηκαν νεκροί, κάτω από τόνους τσιμέντου, στα συντρίμμια της πολυκατοικίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα και στη συνέχεια το άψυχο σώμα της γυναίκας.

Όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι εντοπίστηκε αγκαλιασμένο κάτω από το κρεβάτι, ενώ την αναγνώριση των σωρών έκανε ο γαμπρός του ζευγαριού.

Το χρονικό των ερευνών για το ζευγάρι

Η ΕΜΑΚ πραγματοποιούσε επιχείρηση στο σημείο από το βράδυ της Πέμπτης, επιχειρώντας να εντοπίσει το ζευγάρι. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα για κατ’ εξαίρεση έρευνα, με τον Γιάννη Αρτοποιό να δηλώνει νωρίτερα πως «για μας το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης».

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί από άλλες διασωστικές ομάδες, όχι όμως από την ελληνική.

Στο σημείο, από το πρωί της Παρασκευής είχε μεταβεί η ελληνική διασωστική αποστολή – μετά από κατ’ εξαίρεση αίτημα που είχε υποβάλει – η οποία με γεώφωνα, θερμικές κάμερες με μικρόφωνα, διασωστικά σκυλιά και δύο ειδικού τύπου οχήματα, ερεύνησε στα συντρίμμια με την ελπίδα να εντοπίσει το άτυχο ζευγάρι.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πυροσβεστική, ο ένας διασώστης είχε μπει μέσα στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος της εξαώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε το ζευγάρι προσπαθώντας να τους εντοπίσει.

Λίγο αργότερα, η επιχείρηση της ελληνικής αποστολής σταμάτησε καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη ζωής, και τα τουρκικά συνεργεία προχώρησαν σε «εκκαθάριση» του χώρου με σκαλπτικά εργαλεία που δεν κάνουν διάτρηση.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 24.150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους απολογισμούς.

Διαφήμιση