Αρχική Περιβάλλον Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Εντάσσονται επιπλέον 54 χιλ. δικαιούχοι

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Εντάσσονται επιπλέον 54 χιλ. δικαιούχοι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Κλιματιστικό - Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή
Διαφήμιση

Την ένταξη επιπλέον 54.680 ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μετά και τη σημερινή ένταξη νέων ωφελούμενων, δίνεται η δυνατότητα συνολικά σε 435.271 δικαιούχους να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους, με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% όσων έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα. 

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ

Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Τι επιδοτείται με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες συσκευών:

  • Κλιματιστικά
  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες

Το Πρόγραμμα επιδοτεί ιδιώτες/νοικοκυριά για την:

  • αντικατάσταση συγκεκριμένων κατηγοριών ενεργοβόρων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές,
  • παράλληλη ανακύκλωση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών που αντικαθίστανται.

Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή την δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη. Τα κριτήρια υπαγωγής περιλαμβάνουν το εισόδημα και το πλήθος των μελών της οικογένειας με πρόσθετη μοριοδότηση για μονογονεϊκές και οικογένειες με ΑΜΕΑ.

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.

Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Διαφήμιση