Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Β. Κικίλιας: Αύξηση στους τζίρους σε καταλύματα και εστίαση

Β. Κικίλιας: Αύξηση στους τζίρους σε καταλύματα και εστίαση

Σύνταξη: ecozen.gr

0
εστίαση
Διαφήμιση

«Παρά τις πολλαπλές δυσκολίες του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΕΛ.ΣΤΑΤ., η εστίαση και τα καταλύματα κατέγραψαν αύξηση στους τζίρους τους και τον Νοέμβριο -κατά 25,78% και 9,11% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019- αποδεικνύοντας ότι η επέκταση της τουριστικής σεζόν έγινε πράξη», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Action.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η προβολή των χειμερινών προορισμών έχει ως στόχο η Ελλάδα να έχει ταξιδιωτική δραστηριότητα και τους 12 μήνες του έτους και πρόσθεσε ότι σε λίγες ημέρες θα βγουν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για προγράμματα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τα χιονοδρομικά κέντρα, τους ορεινούς και περιπατητικούς προορισμούς, τη γαστρονομία κ.α.

Τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, στηρίζει ισομερώς την ελληνική οικογένεια, ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ παλαιότερα οι νέοι έφευγαν από την περιφέρεια για τα αστικά κέντρα, τώρα επιστρέφουν για να ασχοληθούν με επιχειρήσεις που εφάπτονται στον τουρισμό.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε την πολύ μεγάλη στήριξη της κοινωνίας από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου των πολλαπλών παγκόσμιων κρίσεων, με 44 δισ. ευρώ μέσα στην πανδημία και 11 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ ο τουρισμός κατάφερε το 2022 να ξεπεράσει τον αρχικό στόχο των 15 δισ. ευρώ φτάνοντας τα 18 δισ. και το υπερπλεόνασμα αυτό θα δοθεί για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών.

Τέλος, αναφορικά με την υποψηφιότητα του στην Α΄ Αθήνας είπε ότι βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «είτε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είτε ως υπουργός Υγείας, είτε ως υπουργός Τουρισμού προτιμώ να μιλάμε με τα έργα μας, με τη δουλειά που κάνουμε και όχι με λόγια, και οι πολίτες καταλαβαίνουν και ξέρουν να κρίνουν».

«Φωτίσαμε νέους προορισμούς – Ισχυρός πόλος έλξης η Ελλάδα»

«Το 2023 συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την περαιτέρω επέκταση της σεζόν με στόχο η Ελλάδα να προσελκύει ταξιδιώτες και τους 12 μήνες του έτους» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παρόν της Κυριακής» ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η στρατηγική για προβολή νέων προορισμών, άνοιγμα σε νέες αγορές, προσέλκυση high spenders ταξιδιωτών και προώθηση του city break, απέδωσε καρπούς.

«Και μόνο το γεγονός ότι συγκρίνουμε το 2022 των πολλαπλών κρίσεων με το «ανέφελο» 2019 αποδεικνύει την επιτυχία της περασμένης τουριστικής περιόδου. Κάνοντας, λοιπόν, τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, και βλέποντας τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για ταξιδιωτικά έσοδα και αφίξεις, αλλά και της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τους τζίρους των επιχειρήσεων, μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε τον στόχο μας: Σε μια περίοδο με πολλές αντιξοότητες, στηρίξαμε καταλύματα, εστίαση, εμπόριο, και φυσικά τον πρωτογενή τομέα που με τα προϊόντα του εφοδιάζει όλες αυτές τις επιχειρήσεις», δηλώνει ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με το αναπτυξιακό πρόσημο του τουρισμού, υπογραμμίζει ότι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος έκανε την Ελλάδα ισχυρό πόλο έλξης για διεθνείς κολοσσούς οι οποίοι επενδύουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικούς λιμένες και θεματικά πάρκα. «Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ- προχωρά σε έργα και υποδομές που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας» σημειώνει ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι το στοίχημα για το 2023 είναι η βιωσιμότητα με πολιτικές, έργα και παρεμβάσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την οικολογία, την κυκλική οικονομία, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τη διαχείριση υδάτινων πόρων, την προστασία της βιοποικιλότητας, αλλά και την ανάδειξη της παράδοσης και της πλούσιας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Έχοντας, λοιπόν, στο επίκεντρο της πολιτικής μας το τρίπτυχο «βιωσιμότητα – έργα υποδομής – 12μηνος τουρισμός» συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της χώρας, πάντα με πρωταρχικό μας στόχο την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και τη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας» καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Κικίλιας.

Διαφήμιση