Αρχική Ελλάδα Στ. Καλαφάτης: Στηρίζουμε επαγγελματίες και μικρομεσαίους

Στ. Καλαφάτης: Στηρίζουμε επαγγελματίες και μικρομεσαίους

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Καλαφάτης ΕΕΘ
Διαφήμιση

Στο έργο της κυβέρνησης για τη στήριξη τού ελεύθερου επαγγελματία και την ατζέντα των έργων για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα έως το 2030, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο ετήσιο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) για τη νέα χρονιά.

Εκπροσωπώντας στην εκδήλωση τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια δρομολογήθηκαν 70 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επένδυσε 43 δισ. ευρώ για να απαλύνει τα βάρη των ελεύθερων επαγγελματιών, νοικοκυριών, ανέργων, στην κρίση της πανδημίας και άλλα 13 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Βλέπουμε στην πράξη ότι αυτή η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία, ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο κυβερνητικό έργο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «καταφέραμε να μειώσουμε 50 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, να μην επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ τον φορολογούμενο πολίτη», ενώ επισήμανε ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια ψηφίστηκαν περισσότερα από 250 νομοσχέδια στη Βουλή, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με αναπτυξιακό και εντονότατο κοινωνικό πρόσημο. «Είναι η πιο παραγωγική Βουλή από το 1974 και μετά, τη στιγμή που καλούμασταν ν’ αντιμετωπίσουμε σειρά κρίσεων» υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Αναφέρθηκε δε, στην ατζέντα των 30 έργων για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα έως το 2030. Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης, στόχος είναι η Θεσσαλονίκη το 2030 να μπορεί να διαδραματίσει έναν καταλυτικό ρόλο, όχι μονάχα στα όρια της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Αυτό το master plan με τα 30+ έργα, είναι μια προσφορά του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά.

«Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους επαγγελματίες. Ιδιαίτερα τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες»

«Μπροστά στην αβεβαιότητα και τους κινδύνους που επιφυλάσσει η νέα χρονιά, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό στο δείπνο που δόθηκε από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, για την έλευση του Νέου Έτους.

Διαβάστε επίσης:  Πτώση F-4 Phantom: Θρήνος για τον 29χρονο συγκυβερνήτη

Καλαφάτης - Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε πρόσφατη έρευνα του Economist για 34 -κυρίως πλούσιες- χώρες, ανέδειξε την Ελλάδα σε οικονομική νικήτρια του 2022.

Η χώρα μας μπορεί έτσι να εξασφαλίζει ρυθμούς ανάπτυξης τριπλάσιους του μέσου ευρωπαϊκού όρου, να μειώνει δραστικά την ανεργία, να παράγει νέο πλούτο και να στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους», είπε ο κ. Καλαφάτης.

«Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους επαγγελματίες. Ιδιαίτερα τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία. Διαθέσαμε στην πανδημία 43 δισ. Ευρώ. Διαθέτουμε τώρα πάνω από 13 δισ. για την ελάφρυνση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα -χάρη στις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- έχει στη διάθεσή της για τα επόμενα χρόνια, πάνω από 70 δις ευρώ κοινοτικούς πόρους από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Στην πορεία αυτή πρωταγωνιστούν η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη. Εταιρείες κολοσσοί, όπως η Pfizer, η Deloitte, η Cisco, βρίσκονται, ήδη, στην περιοχή και άλλες όπως η Google, εκδηλώνουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟυκρανία: «Σβήνουν» οι ελπίδες για επιζώντες στο Ντνίπρο
Επόμενο άρθροΝέοι καφέ κάδοι στις γειτονιές του Χαλανδρίου – Τι πετάμε σε αυτούς