Αρχική Κόσμος Ουκρανία: Βομβάρδισαν πολυκατοικία στο Ντνίπρο – Τουλάχιστον 5 νεκροί

Ουκρανία: Βομβάρδισαν πολυκατοικία στο Ντνίπρο – Τουλάχιστον 5 νεκροί

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Ουκρανία Ντνίπρο - πολυκατοικία
Εικόνα: Twitter/Sergiy Kyslytsya
Διαφήμιση

Ρωσικοί πύραυλοι σημείωσαν απευθείας χτύπημα σε πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο στην ανατολική κεντρική Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 ανθρώπους και τραυματίζοντας 27, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι οδυνηρές εικόνες από τη σκηνή δείχνουν πώς ένα ολόκληρο τετράγωνο εξαφανίστηκε κάτω από ένα βουνό από τούβλα και τσιμέντο, με κομμάτια απανθρακωμένου μετάλλου σκορπισμένα στους κοντινούς δρόμους.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο είπε ότι έξι παιδιά ήταν μεταξύ των 27 ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που φοβούνται ακόμα εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

«Αυτοί (οι Ρώσοι) είναι απλώς απάνθρωποι. Τουλάχιστον ένα κλιμακοστάσιο έχει καταστραφεί. Κάτω από τα ερείπια υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονταν στο σπίτι για τις διακοπές», δήλωσε ο Κίρυλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου.

Οι πυροσβέστες αναπτύχθηκαν για να σβήσουν τις φλόγες μετά την επίθεση, καθώς οι διασώστες άρχισαν να περισυλλέγουν τα συντρίμμια με την ελπίδα να βρουν επιζώντες.

https://twitter.com/apmassaro3/status/1614288885348958209

Σειρήνες και στο Κίεβο

Η Μόσχα εξαπέλυσε επίσης νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων στο Κίεβο σήμερα το πρωί, καθώς μια σειρά εκρήξεων συγκλόνισε την ουκρανική πρωτεύουσα για πρώτη φορά από την Πρωτοχρονιά.

Κανείς δεν τραυματίστηκε εκεί, αλλά τα συντρίμμια πυραύλων προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά σε μια «κρίσιμης σημασίας υποδομή» και κατέστρεψαν σπίτια στα περίχωρα της πόλης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ένα ζευγάρι πυραύλων έπεσε στη βιομηχανική περιοχή της δεύτερης πόλης της Ουκρανίας Χάρκοβο, ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Η νέα αεροπορική επίθεση της Μόσχας έρχεται καθώς και οι δύο πλευρές συνεχίζουν μια σκληρή μάχη για τις πόλεις Μπακμούτ και Σολεντάρ στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είπε σήμερα στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ότι η Βρετανία θα παραδώσει σύντομα μια μοίρα αρμάτων μάχης Challenger 2 για να βοηθήσει «να απωθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα» ως ένδειξη της «φιλοδοξίας του Ηνωμένου Βασιλείου να εντείνει την υποστήριξη προς την Ουκρανία».

Χτυπήθηκαν κρίσιμες υποδομές

Οι κρίσιμες υποδομές στο Κίεβο έγιναν στόχος των επιθέσεων σήμερα το πρωί, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Κίρυλο Τιμοσένκο, σε ανάρτηση του.

Μια αγνώστου χρήσης υποδομή χτυπήθηκε στην πόλη και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιχειρούσαν στο σημείο της επίθεσης, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της πόλης του Κιέβου.

Εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή Dniprovskyi, μια κατοικημένη περιοχή στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Πρόσθεσε ότι θραύσματα βλήματος έπεσαν σε μια μη οικιστική περιοχή στην περιοχή Holosiivskyi στη δεξιά όχθη και ξέσπασε φωτιά σε ένα κτίριο εκεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, καθώς οι άμαχοι συσσωρεύτηκαν στις σήραγγες του μετρό κάτω από την πόλη και περίμεναν να τελειώσει η επιδρομή.

Ηλικιωμένοι πολίτες έπαιξαν μουσική και χόρεψαν καθώς περίμεναν να σβήσουν οι σειρήνες της αεροπορικής επιδρομής.

Πλήγμα και στο Χάρκοβο

Νωρίτερα το Σάββατο, δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Χάρκοβο – ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολεχ Σινεγκούποφ είπε ότι τα στρατεύματα του Πούτιν εκτόξευσαν δύο πυραύλους S-300 στη βιομηχανική περιοχή του Χάρκοβο.

Τα χτυπήματα στόχευαν «ενεργειακά και βιομηχανικά κτίρια του Χάρκοβο και της (απόκεντρης) περιοχής», είπε ο Σινεγκούποφ.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά ήταν πιθανές έκτακτες διακοπές ρεύματος στην πόλη και σε άλλους οικισμούς της περιοχής, είπε ο αξιωματούχος.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται εν μέσω αντικρουόμενων αναφορών για την τύχη της αμφισβητούμενης πόλης εξόρυξης αλατιού Σολεντάρ, στην μαχόμενη ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διαφήμιση