Αρχική Ελλάδα Ο ΕΟΦ αποσύρει κρέμα σώματος πασίγνωστης εταιρίας

Ο ΕΟΦ αποσύρει κρέμα σώματος πασίγνωστης εταιρίας

Σύνταξη: ecozen.gr

0
κρέμα σώματος
Εικόνα: pixabay/AdoreBeautyNZ
Διαφήμιση

Την ανάκληση όλων των παρτίδων κρέμας σώματος πασίγνωστης εταιρίας αποφάσισε ο ΕΟΦ, έπειτα από εργαστηριακούς ελέγχους, που έδειξαν ουσίες οι οποίες δεν αναγράφονται στο προϊόν.

Ειδικότερα, η απόφαση απόσυρσης αφορά όλες τις παρτίδες του καλλυντικού προϊόντος «Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion» της εταιρίας Παπουτσάνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Οργανισμού, κρίθηκε απαραίτητη η ανάκληση της κρέμας σώματος γιατί «τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή τους βρέθηκε να υπερβαίνει το 0,001%».

«Με την σχετική αλληλογραφία η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ενημέρωσε περί απόφασής της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΕΟΦ - κρέμα σώματος Παπουτσάνης

Διαφήμιση