Αρχική Ειδήσεις Νέο Γραφείο ΕΟΤ στη Μελβούρνη με τη στήριξη της Ομογένειας

Νέο Γραφείο ΕΟΤ στη Μελβούρνη με τη στήριξη της Ομογένειας

Tο Γραφείο ΕΟΤ στη Μελβούρνη θα συμβάλλει στο να αυξηθεί ο αριθμός και των Αυστραλών που επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Σύνταξη: ecozen.gr

0
gnto new campaign 1615293431474
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη,  «η Ελληνική Κοινότητα θα παραχωρήσει δωρεάν το γραφείο στον ΕΟΤ Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για τη βοήθεια που μας δίνει η Ελλάδα» σημείωσε. Πρόσθεσε δε ότι το γραφείο του ΕΟΤ στο Ελληνικό Κέντρο, στην «καρδιά» της Μελβούρνης, θα συμβάλλει στο να αυξηθεί ο αριθμός και των Αυστραλών που επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές»

Στρατηγική κίνηση για το Υπουργείο Τουρισμού

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος» τον Απρίλιο του 2022, είχε χαρακτηρίσει ως προτεραιότητά του τη λειτουργία γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη -κάτι για το οποίο έχει εργαστεί εδώ και χρόνια ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης- ενώ είχε κάνει λόγο για νέες πρωτοβουλίες ακόμη πιο στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με «γέφυρα» πάντα την Παροικία. «Είναι προτεραιότητά μου και πεποίθησή μου, ότι θα λειτουργήσει το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μελβούρνη», είχε τονίσει ο υπουργός Τουρισμού.

Επεσήμανε δε ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας χαρακτηρίζονται από εγκαρδιότητα η οποία εδράζεται σε ιστορικούς και ομογενειακούς δεσμούς» και υπογράμμισε πως «η επιτυχής διαδρομή, επί δεκαετίες, του ομογενειακού στοιχείου, συνέβαλε στη διαμόρφωση, διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών».

denise jans gmtAa0Q5MI unsplash

 

Λίγες ημέρες έπειτα, ευρισκόμενος στην Ελλάδα ο κ. Παπαστεργιάδης, σε συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, και τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου, συζήτησε το θέμα της προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Αυστραλία και διαπίστωσε ότι η λειτουργία του γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη τείνει, περισσότερο από ποτέ, να γίνει πραγματικότητα, καθώς όπως αναφερόταν στο ανακοινωθέν, «δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία» του.

Το άνοιγμα γραφείου του ΕΟΤ ανακοινώθηκε μετά από επικοινωνία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη με τον υπουργό Τουρισμού κατά τη διάρκεια της χοροεσπερίδας που δόθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς στη Μελβούρνη.

«Είναι κάτι που το προωθούμε εδώ και οκτώ χρόνια», υπενθύμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το γραφείο αυτό θα στεγαστεί στο Ελληνικό Κέντρο της Κοινότητας.

Πηγή: Νέος Κόσμος

 

Διαφήμιση