Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Μνημόνιο συνεργασίας EOT – EKOME: Κοινές δράσεις για προώθηση της Ελλάδος

Μνημόνιο συνεργασίας EOT – EKOME: Κοινές δράσεις για προώθηση της Ελλάδος

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Μνημόνιο ΕΟΤ - ΕΚΟΜΕ
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Α. Γκερέκου, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Π. Κουάνης, κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.
Διαφήμιση

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ του ΕΟΤ και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), με στόχο την προώθηση της Ελλάδας μέσα από τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και επενδύσεις που αφορούν τον συγκεκριμένο κλάδο.

Κεντρικοί σκοποί της συνέργειας των δύο φορέων είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινών δράσεων προβολής του έργου τους, η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και του εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου μέσω στοχευμένων δράσεων σε διεθνείς εκθέσεις και αγορές και η ανάπτυξη συγκεκριμένου πλαισίου προώθησης της χώρας ως ελκυστικού προορισμού για την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων στον οπτικοακουστικό κλάδο.

Το μνημόνιο υπέγραψαν η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Παναγιώτης Κουάνης.

Ειδικότερα, η συνεργασία μεταξύ του ΕΟΤ και του ΕΚΟΜΕ περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:

  • Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων προβολής του έργου των δύο συνεργαζόμενων φορέων (ημερίδες, workshops κ.λπ.).
  • Την ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και του εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου μέσω στοχευμένων δράσεων σε εκθέσεις και αγορές (λ.χ. τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίου εμβέλειας, αγορές οπτικοακουστικών προϊόντων σε διεθνείς διοργανώσεις και φεστιβάλ).
  • Την ανάπτυξη συγκεκριμένου πλαισίου προώθησης της χώρας ως ελκυστικού προορισμού για την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων στον οπτικοακουστικό κλάδο, στη βάση της εξ αντικειμένου τεχνογνωσίας του ΕΟΤ στο national branding.
  • Την αμοιβαία παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης, οποτεδήποτε έκαστος των συνεργαζόμενων φορέων χρειάζεται την τεχνογνωσία του άλλου φορέα για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του.

Μετά την υπογραφή της συνεργασίας η κα Γκερέκου δήλωσε πως «με ιδιαίτερη χαρά ο ΕΟΤ και το ΕΚΟΜΕ συνυπογράφουμε το Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ακόμη δυναμικότερη και ποιοτικότερη προβολή της χώρας μας, ενώνουμε δυνάμεις για την προώθηση του τουρισμού, του πολιτισμού και του εγχώριου τομέα οπτικοακουστικών παραγωγών» και πρόσθεσε: «Είναι γεγονός ότι ο κινηματογράφος και δη οι διεθνείς παραγωγές μπορούν να αποτελέσουν ένα σύγχρονο, δυναμικό εργαλείο ανάδειξης της πατρίδας μας. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και το ΕΚΟΜΕ αποδεικνύουμε έμπρακτα πως μένουμε σταθεροί στις αρχικές μας δεσμεύσεις».

Από την πλευρά του, ο κος Κουάνης τόνισε ότι «η ένωση δυνάμεων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και μεταξύ των δύο κατεξοχήν εξωστρεφών φορέων θα δώσει περαιτέρω δυναμική στο brand Ελλάδα, προωθώντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν στις κορυφαίες θέσεις διεθνώς μέσα και από την διαδικασία της οπτικοακουστικής παραγωγής».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Future-Ready Business»: Διαγωνισμός για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας
Επόμενο άρθροΚηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Λεπτομέρειες και παρευρισκόμενοι