Αρχική Πολιτισμός «Κατάθεση Ψυχής» – Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δ. Λιντζέρη

«Κατάθεση Ψυχής» – Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δ. Λιντζέρη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Δημήτρης Λιντζέρης
Διαφήμιση

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στις 7μμ εγκαινιάζεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» του Δήμου Νικαίας (οδός Θηβών 245, Νίκαια, Τ. Κ. 18454) η ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Κατάθεση Ψυχής» του Δημήτρη Λιντζέρη.

Ο Δημήτρης Λιντζέρης είναι γιατρός, ειδικευμένος στην Μαιευτική Γυναικολογία, τομέα στον οποίο έλαβε το 1984 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα κι επί 12 έτη εξελέγη βουλευτής με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, τις οποίες υπηρέτησε ακαταπόνητα, επειδή πιστεύει στο μεγαλείο της μητρότητας, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στον πολιτισμό. 

Παρά τον ιδιαίτερα περιορισμένο χρόνο που τα καθήκοντα του Δημ. Λιντζέρη του επέτρεπαν να έχει, εντούτοις στράφηκε από νωρίς και με αφοσίωση στην ζωγραφική.

Όντας αυτοδίδακτος, αντιμετώπισε την ζωγραφική ως έναν τρόπο εσωτερικής άσκησης και μαθησιακού αυτοελέγχου, συνειδησιακής εγρήγορσης και φαντασιακής ανάπτυξης, δημιουργικής επιπλέον επεξεργασίας ορισμένων όψεων της συλλογικής μνήμης, αλλά και των προσωπικών βιωμάτων του, με στόχο την προσπάθεια εξεικονισμού προσώπων και πραγμάτων, που θα του επέτρεπαν να αναζητήσει, να ερευνήσει και να γνωρίσει βαθύτερα τις ουμανιστικές αξίες που διαμόρφωσαν την πολιτισμική ιστορία του ελληνισμού.

Μέσα από τα έργα που ο Δημ. Λιντζέρης δημιούργησε και συνεχίζει να φιλοτεχνεί, με την δική του «κατάθεση ψυχής», αποτίει ένα είδος εικαστικού φόρου τιμής σε όσους θεωρεί πως συνέβαλαν με την ουσιαστική συνεισφορά και την αυτοθυσία τους, με την σκέψη επίσης αλλά και τους αγώνες τους, στην διαχρονική πορεία της πνευματικής κυρίως ζωής αυτού του τόπου, τροφοδοτώντας συναισθηματικά και ως συνεκτικός κινητήριος μοχλός (σε σχέση με το παρελθόν) την καθημερινότητά μας.

Την έκθεση συνοδεύει εικαστικός Κατάλογος με επιλογές έργων του, που αφορούν τις εξής ομάδες:

  • ο Χάρτης του Διαχρονικού Ελληνισμού,
  • τα Σχέδια,
  • τα Πορτραίτα,
  • τα Ιστορικά Πρόσωπα,
  • οι Ήρωες του ’21,
  • τα Μικρασιατικά θέματα,
  • οι Αγιογραφίες.

Κατά την ημέρα των εγκαινίων, θα χαιρετίσουν την εκδήλωση ο πρώην Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και πρώην Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, ενώ για τον Δημ. Λιντζέρη ως ζωγράφο θα μιλήσει η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) κ. Αθηνά Σχινά, που επιμελείται την έκθεση των έργων του και τον εικαστικό του Κατάλογο.

Διάρκεια έκθεσης: 25 έως 30 Ιανουαρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 10πμ μέχρι 8μμ καθημερινά

LINTZERIS INVIT

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι 10 συνήθειες που χαρίζουν καλή υγεία
Επόμενο άρθροNASA και Boeing συνεργάζονται για πιο «πράσινες» πτήσεις