Αρχική Ελλάδα Η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι σε φωτογραφίες

Η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι σε φωτογραφίες

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΤΑΤΟΪ (POOL/ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2022. (POOL/ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σε στενότερο κύκλο και με λιγότερη επισημότητα, διεξήχθη το τρισάγιο στον ναό της Αναστάσεως, για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη η αυτοκινητοπομπή με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ακολουθούμενη από την οικογένειά του και τους προσκεκλημένους της, ξεκίνησε για το Τατόι.

Νωρίτερα, στην Μητρόπολη ο μεγαλύτερος γιος του πρώην βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου, Παύλος απεύθυνε τον επικήδειο χαιρετισμό προς τον πατέρα του. Μεταξύ άλλων, ο Παύλος τόνισε τον σεβασμό του πατέρα του στην απόφαση του ελληνικού λαού για το πολίτευμα της χώρας, αλλά και την αγάπη για την πατρίδα όλης της οικογένειας.

«Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια που χάνει ότι πιο αγαπητό και ότι πιο πολύτιμο έχει ένας άνθρωπος στη ζωή», ήταν μερικά από τα συγκινητικά λόγια του.

Στο κτήμα του Τατοΐου η οικογένεια και οι περισσότεροι από τους καλεσμένους τους από το εξωτερικό συνόδευσαν το φέρετρο του τέως βασιλιά, με τους τρεις γιους του και τα εγγόνια του να κουβαλούν τη σορό του ως τον ναό της Αναστάσεως, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Έπειτα εψάλη το τρισάγιο, με τη στενή οικογένεια και τους συγγενείς τους να βρίσκονται εντός του ναού.

Τέλος, ξανά οι γιοι και τα εγγόνια του Κωνσταντίνου ανέλαβαν να οδηγήσουν τη σορό του στον τάφο δίπλα σε αυτόν των γονιών του, του Παύλου και της Φρειδερίκης.

Το κλίμα ήταν έντονα φορτισμένο στην μικρή εκκλησία στο Τατόι για την οικογένεια και όσους βρέθηκαν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Διαφήμιση