Αρχική Ελλάδα Επανήλθε από κώμα 17χρονος στη Λέσβο – «Ζω ένα θαύμα» λέει

Επανήλθε από κώμα 17χρονος στη Λέσβο – «Ζω ένα θαύμα» λέει

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Νοσοκομείο
Διαφήμιση

Ένα απίστευτο γεγονός έλαβε χώρα στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, καθώς ένας 17χρονος που βρισκόταν σε κώμα για μήνες μετά από τροχαίο, επανήλθε στη ζωή.

Όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου, όταν ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά από τροχαίο. Μετά την πρώτη επέμβαση, τον μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε. Λίγες μέρες μετά, έγινε δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου του για να αποσυμπιεστεί η εγκεφαλική πίεση.

Πλέον, αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον εγκέφαλό του. Οι γονείς του, αλλά και οι γιατροί φοβόντουσαν πως θα πέθαινε ή θα έμενε για μια ζωή «φυτό».

Ο εγκέφαλος του όμως, άρχισε να αντιδρά. Πολλοί μίλησαν για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου, ο νεαρός μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Τι λέει ο 17χρονος για όσα έζησε

Ο ίδιος, μιλώντας στο protothema.gr, κάνει λόγο για θαύμα.

«Όταν άνοιξα τα μάτια μου από το κώμα είδα τη μητέρα μου…προσπάθησα να ανοίξω το στόμα μου και να της μιλήσω αλλά δεν έβγαινε η φωνή μου. Δεν το πίστευε η μαμά μου. Ήταν και οι γιατροί δίπλα μου και τους έλεγε η μαμά μου: “Μου μιλάει το παιδί μου”. Είχαν σοκαριστεί όλοι. Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει. Πίστευαν ότι μπορεί να μείνω φυτό ή και να πεθάνω. Άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι είμαι χειρουργημένος κι ότι έχω τραχειοστομία. Όταν πάτησα το κουμπί για να μιλήσω, θυμάμαι ότι έκλαιγα. Δεν θα ξεχάσω τους νοσηλευτές που έμπαιναν στο θάλαμο, με έβλεπαν κι έκαναν το σταυρό τους» λέει στο protothema.gr ο 17χρονος και συνεχίζει:

«Την ημέρα που έγινε το τροχαίο, θυμάμαι ότι είχα σχολάσει από τη δουλειά και με κάλεσαν οι φίλοι μου να πιούμε ούζα σε ένα πανηγύρι. Μετά θυμάμαι ότι πήρα τη μηχανή, πάτησα τέρμα το γκάζι και τράκαρα πάνω σε ένα τοιχίο. Μετά έπεσα σε κώμα…Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο».

«Τώρα μιλάω κανονικά, είμαι στο κέντρο αποκατάστασης και περπατάω με πατερίτσες αλλά είναι θέμα ημερών να τις πετάξω κι αυτές. Πραγματικά, είναι ένα μεγάλο θαύμα αυτό που ζω και είμαι χαρούμενος που έδωσα απέραντη χαρά στη μητέρα μου που είναι συνέχεια δίπλα μου χωρίς να χάνει την πίστη της και την ελπίδα της. Θέλω να δώσω ένα μεγάλο μήνυμα σε όλους τους νέους εκεί έξω να μην οδηγούν μετά από αλκοόλ και να φορούν πάντα κράνος. Ελπίζω η δική μου περιπέτεια να περάσει σημαντικά μηνύματα», είπε ο 17χρονος.

Διαφήμιση