Αρχική Πολιτισμός Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία την Κυριακή 8/1 – Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία την Κυριακή 8/1 – Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ/EUROKINISSI) - ελεύθερη
Διαφήμιση

Ελεύθερη θα είναι από δω και στο εξής η είσοδος σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της Ελλάδας για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, όπως προκύπτει από τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Η απαλλαγή αντιτίμου αφορά στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Στην περίπτωση των αναπληρωτών και των ωρομισθίων καθηγητών, η ανανέωση του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου είναι δυνατή εφόσον ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία της χώρας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη. Στην περίπτωση των αναπληρωτών και των ωρομισθίων καθηγητών, η ανανέωση του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου είναι δυνατή εφόσον ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα».

Ελεύθερη σε όλους η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Κυριακή 8/1

Ελεύθερη προς όλους θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία που ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου, καθώς η Κυριακή της Πρωτοχρονιάς ήταν επίσημη αργία.

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση που ισχύει από 1 Νοεμβρίου 2019.

Αναλυτικά η σχετική υπουργική απόφαση:

Αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΜΕΕΠ/ΤΑΜΣ/346553/247338/5874/3323 – ΦΕΚ Τεύχος B 2666/01.07.2019
Καθορισμός αντιτίμου επίσκεψης οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων – Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου

Ελεύθερη είσοδος – Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου

1. Η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, στις κάτωθι ημερομηνίες:

  • 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη),
  • 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),
  • 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς),
  • 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) και
  • πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.
Διαφήμιση